Winterberg: wandelen in het hart van het Sauerland

Winterberg: wandelen in het hart van het Sauerland

26 november 2014

door Thijs in Wandelen

Duizenden wintersporters kennen de skigebieden in het hart van Sauerland. Ze liggen nu verscholen in het groen, deze bekende wintersportplekjes van de Vakantiewereld Winterberg. De après-ski-hutten zijn veranderd in kleine fijnproever-oases. Ook in de zomer zijn de skigebieden hier prachtig. Er is nu zelfs een speciale wandeltocht uitgezet, die langs de beroemde sportaccommodaties voert.

De skiliften zijn in ‘zomerslaap'

In het seizoen waarin alles groeit en bloeit, zijn de skiliften in ‘zomerslaap’. Een mooie gelegenheid om ze in alle rust eens van dichtbij te bekijken en een blik te werpen achter de schermen. Een goed ingevoerde wandelgids legt uit hoe de supermoderne, koppelbare liften werken, welk comfort ze bieden en hoe besneeuwingsinstallaties van helder water uit bergbronnen, prachtige sneeuw maken. Je kan je met je eigen ogen er van overtuigen, dat de liftexploitanten grote waarde hechten aan de bescherming van de natuur.

Uitzicht op de St.-Georg-springschans

Waar in de winter skiërs hun après-ski-party’s houden, zitten nu wandelaars uit te kijken over de bergen, terwijl ze genieten van een lekker drankje of een heerlijk gerecht. De deelnemers aan de wandeltocht krijgen van alles uitgelegd over de bekende wintersportaccommodaties. Vanaf de Bremberg hebben ze een uitstekend zicht op de St.-Georg-springschans. De gids kent heel wat spannende verhalen over deze springschans, waarop heel wat Duitse kampioenschappen skispringen zijn gehouden. De tocht gaat ook naar het biatlon-stadion op de Bremberg.

Uitzicht op de St.-Georg-springschans

Culinair genieten in Winterberg

Van frisse lucht krijg je trek. Dat weten ook de uitbaters van de skihutten. Zij ontvangen in de zomer graag de wandelaars na hun tochten door het groen en verwennen hen met liefdevol bereide gerechten. De tocht begint bij het Schneewittchenhaus. Van daaruit wandelt de groep naar de Nordhang Jause, een gezellige blokhut aan de voet van de Kahler Asten. Daar wacht de wandelaars geurende koffie en versgemaakte wafels. De volgende culinaire stop is Ussas Hütte, waar een aspergesoep al op het fornuis pruttelt. Tot besluit van de tocht is er in het Schneewittchenhaus een fijnproeversschotel: rolletjes varkensvlees, gevuld met daslook en Westfaalse ham, spaghetti met savooiekool en een saus van huttenkaas.

Klik hier voor meer informatie over Winterberg >>

Culinair genieten in Winterberg

Zomervakantie tips