Skip to navigation Skip to main content

Vakantie met de hond in Tirol

5987 - Vakantie met de hond in Tirol

Als je hond je met zijn grote, trouwe ogen aankijkt, weet je het zeker: je geliefde viervoeter gaat mee op vakantie naar Tirol. De prachtige natuur in de bergen met de afwisselende landschappen en diervriendelijke accommodaties is immers zowel voor mens als dier een waar genot. Of je je nu waagt op het hondenpad 200 meter boven de grond of kiest voor het hondenpension met trainer: Tirol heeft een groot hart voor honden.

Hondenpad 200 meter boven het dal

Honden zijn tijdens wandelingen trouwe begeleiders. Ze durven meestal echter niet over de 86 meter lange hangbrug bij het panoramapad in het Ötztal te lopen. Dat ligt niet zozeer aan het feit dat de brug 200 meter boven het dal hangt, maar veeleer aan het feit dat de honden het niet prettig vinden om over de roosters te lopen. Daarom werd een 35 cm breed deel van de brug voorzien van geribd plaatstaal, zodat ook honden de brug kunnen oversteken.

Wellnessvakantie voor honden

Het 4-sterren-hotel Magdalena in Ried in het Zillertal bewijst dat een wellnessvakantie ook met hond een waar genoegen kan zijn. Zelfs als je twee honden meebrengt, worden hier voor de dieren geen verblijfskosten in rekening gebracht. De honden kunnen zich naar believen in het hele hotel vrij bewegen in. Buiten kunnen zij genieten van een zwemvijver, hondenspeeltuin en een eigen hondenwasgedeelte. Er is zelfs een hondenaanhanger voor achter de fiets, zodat de hond ook mee kan op een fietstocht. Voor een extra verwenmoment kan een mobiele hondentrimster worden geregeld. Tijdens regelmatige lezingen door tv-dierenarts Doktor Beck leer je interessante weetjes over je dierlijke huisgenoot.

Pootjes – de sterren in de hondenwereld

Mensen kijken bij de keuze van een hotel naar de sterren, honden naar pootjes: hoe meer pootjes, des te beter! Het hondenhotel Fliana in Ischgl in Paznaun werd in de lijst met hondvriendelijke accommodaties in Tirol onderscheiden met drie pootjes. De Tannenhof in St. Anton am Arlberg kreeg met 5 pootjes en 5 sterren voor hond en mens de hoogste onderscheiding. Hier word je verwelkomd door hondenkenners en –liefhebbers die kosten nog moeite sparen om hun gasten een perfecte vakantie te bieden. Zelfs de keuken is in het Superior Hotel op honden ingesteld: hier wordt elk gewenste menu bereid.

Een eigen rijk voor honden

Appartementen zijn onder hondenbezitters zeer populair. Het vakantieappartement van twee verdiepingen van Haus Mauken op een zonneplateau boven Brixlegg in de regio Alpbachtal Seenland biedt bijvoorbeeld comfort en authentieke Tiroler gastvrijheid, inclusief een heerlijk panoramisch uitzicht. Wie op zoek is naar ontspanning, vindt hier een ware oase, veraf van alle drukte, terwijl de accommodatie op slechts enkele autominuten van de stad ligt. De gasten kunnen tot wel vier honden meebrengen, op afspraak zelfs meer. De volledig omheinde tuin biedt een veilige uitloop en als de hond een keer thuis moet blijven, kan hij gewoon bij de gastheer- en vrouw terecht.

Klik hier voor de bestemmingen in Tirol >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.