Skip to navigation Skip to main content

Mammoth Lakes: het geheim van Californië

5962 - Mammoth Lakes: het geheim van Californië

In de zomer van 2013 heb ik het geluk gehad om met mijn familie een roadtrip te maken door het westen van de Verenigde Staten. Daarbij hadden we naast bezoekjes aan de bekende toeristische trekpleisters, ook een paar dagen naar het minder bekende Mammoth Lakes gepland. Een wintersportbestemming in Californië, dat er overigens ook in de zomer prachtig bij ligt. Het is een bijzondere plek dat sinds de trip toch wel tot één van mijn favoriete bestemmingen behoort. Wat voor een stad is Mammoth Lakes? In dit weblog vertel ik je meer over deze unieke Amerikaanse plaats!

Over Mammoth Lakes

Mammoth Lakes is een niet erg grote stad, gelegen in Californië. Het dorp ligt op een hoogte van ongeveer 2300 meter, en de top van de Mammoth-berg reikt tot een hoogte van 3369 meter. In de zomer wordt het door de hoogte niet heel heet, maar hangt er een aangename warmte. Zoals de naam het al zegt, wordt Mammoth Lakes omgeven door erg veel prachtige meren. Het bosrijke landschap is grandioos en de omgeving bestaat dan ook uit niets anders dan glooiende heuvels, sprankelende bergmeren en dennenbossen.

Bezigheden in de zomer

Mammoth Lakes is naast een wintersportbestemming, ook zomers een plek vol leuke activiteiten. Of je er nu in de lente, zomer of herfst bent, tijdens een wandeling door de adembenemende omgeving ontdek je tal van bijzondere plekjes. Ook de meren liggen er fantastisch bij, daar kun je zomers kanoën en kajakken. Deze meren zijn heel helder en zijn daardoor ook perfect om in te vissen. Een andere manier om de natuur te ontdekken is door met de familie onder begeleiding een tour per paard te maken. De gids neemt je dan mee naar allerlei bijzondere plekken.

Het wereldwonder Yosemite

Wanneer je in Mammoth Lakes bent, mag een bezoek aan het Yosemite National Park zeker niet aan je vakantie ontbreken. Dit park is een waar wereldwonder, hier zal je pas ontdekken wat écht adembenemend inhoudt. Het park is maar 45 minuten van Mammoth Lakes verwijderd. In het park vind je eeuwenoude bomen, watervallen, beekjes, en nog veel meer andere bijzondere elementen. Yosemite is ongetwijfeld één van de mooiste plekken op de wereld!

Wild life

Als je denkt dat je nu wel begrepen hebt hoe bijzonder deze regio is, dan heb je het mis. Want in de schitterende natuur heb je een grote kans dat je wilde dieren tegenkomt. Het meest spannende diersoort dat je kunt tegenkomen is de zwarte beer die in de bossen zit verscholen. Andere dieren die in de bossen tevoorschijn kunnen komen zijn elanden, herten en eekhoorns. Ook leven er in dit gebied wilde paarden, prairiewolven en mountain lions. Niet alle dieren zal je even snel tegenkomen. Gelukkig maar, want sommigen kunnen vrij gevaarlijk zijn!

Mammoth Lakes is één van de best bewaarde geheimen van Californië. Deze plaats heeft zonder twijfel een plek in mijn hart veroverd. Welke regio is voor jou bijzonder?

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.