Skip to navigation Skip to main content

Nieuw Learn to Ride Park in Saalbach opent 21 mei

53307 - Nieuw Learn to Ride Park in Saalbach opent 21 mei (1)

Mountainbikeliefhebbers opgelet! In Saalbach opent over een paar dagen het Learn to Ride Park, een plek waar iedereen kan leren downhill mountainbiken. Oftewel, met de lift omhoog en afdalen op de fiets. Het dorp stond altijd al bekend als geliefde bestemming voor mountainbikers van ieder niveau en vanaf deze zomer kun je hier dus ook de techniek van het downhill mountainbiken onder de knie krijgen. Het park bevindt zich op de Turmwiese naast de Kohlmaisbahn in Saalbach en bestaat uit verschillende trails. Ga jij hier een kijkje nemen?

Learn to Ride Park

Stap jij graag op de mountainbike, maar vind je de stap naar downhillen nog even te groot? Dan ben je in het Learn to Ride Park in Saalbach aan het juiste adres. Het is een van de grootste beginnersparken in Oostenrijk. Je vindt hier de mini-uitvoeringen van vijf bekende downhill-trails in Saalbach, zodat je deze toffe sport voor het eerst kunt ervaren. Waar je bij de normale trails met de gondel omhoog gaat, brengt in dit park een lopende band je naar boven. Eenmaal boven kun je kiezen uit de volgende vijf trails:

  1. Little Monti
  2. Little Proline
  3. Little Hacklberg
  4. Little Panorama
  5. LearnToRide Rundkurs

Van 21 mei tot 17 oktober is het park dagelijks geopend.

Niet alleen voor kinderen

'Leren downhillen' klinkt misschien als iets voor kinderen, maar dat is het Learn to Ride Park in Saalbach zeker niet! Jong en oud, groot en klein, iedereen kan hier zijn of haar downhillskills aanleren, oefenen en verbeteren. Ook volwassenen moeten tenslotte kennis kunnen maken met deze sport. Het voordeel is dat dit park praktisch in het dorp ligt, dus het is snel en eenvoudig te bereiken. Daarnaast kun je een bezoekje aan het Learn to Ride Park dus makkelijk combineren met andere activiteiten.

Mountainbiken in Saalbach

Saalbach is een geliefde bestemming onder downhill- en mountainbikeliefhebbers. Niet zo gek ook, je vindt hier maar liefst 400 km aan fietspaden en 80 km aan mountainbiketrails. Daarmee is het meteen de grootste fietsregio van Oostenrijk. De zes liften vanuit het dorp laten je eenvoudig de eerste hoogtemeters overbruggen, maar je kunt natuurlijk ook zelf naar boven fietsen. Alles is mogelijk. Fiets van hut naar hut, daal af op een van de uitdagende downhilltrails of stap op de e-bike en ontdek de bergwereld.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.