Nieuwe bestemming: het adembenemende Schotland

 © Visit Scotland / Kenny Lam 
nieuwe bestemming

2 mei 2021

door Gina in Nieuws

Yes, het is eindelijk zo ver: er is een nieuwe bestemming toegevoegd aan onze website! Als bergliefhebbers zijn we natuurlijk verzot op de Alpenlanden, maar er is nog een prachtig land dat eigenlijk niet mag ontbreken. Een land met een bijzondere geschiedenis, gastvrije bevolking, doedelzakken en bekend om de whisky en het monster van Loch Ness. We hebben het natuurlijk over Schotland!

Schotland is een land met vele gezichten en heeft veel meer te bieden dan lekkere alcoholische drankjes en monsters in meren. Schotland staat namelijk ook bekend om zijn sprookjesachtige kastelen, ruige berglandschappen en ongerepte witte stranden. In de bruisende steden Edinburgh en Glasgow kun je terecht voor de nodige kunst en cultuur, terwijl je in de wilde Highlands de meest prachtige wandelingen kunt maken. Vergeet ook de kuststroken niet, met metershoge kliffen en helderblauwe zee.

Vakantie in Schotland

Een vakantie in Schotland biedt vele mogelijkheden en is echt een walhalla voor outdoorliefhebbers. Je vindt door het hele land kilometers aan wandel- en fietspaden en je hebt de keuze uit routes van verschillende niveaus. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of een beginner maakt hier niets uit. Geniet van een relaxte wandeling door dichte bossen en over heidevelden of ga voor een pittige beklimming van één van Schotlands’ hoogste bergen.

schotse highlands
Beklim mysterieuze bergen in de Schotse Highlands...

Bezoek film- en serielocaties

Ook film- en serieliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. De prachtige landschappen van dit land waren decor voor onder andere de Harry Potter films, Skyfall en de serie Outlander. Stap in de voetsporen van de karakters en waan je voor heel even op het witte doek. Rij op dezelfde weg als James Bond, maak een ritje in de Hogwarts Express of bezoek het Culloden Battlefield.

silver sands of morar
... of bewonder de hagelwitte stranden en helderblauwe zee aan de westkust

Schotse dorpen en steden

In de idyllische, Schotse dorpjes vind je veelal ouderwetse huizen, gastvrije accommodaties en knusse pubs en restaurants. In de sfeervolle steden kun je terecht voor de nodige kunst, cultuur en award winnende horeca. Vanuit de bestemmingen die we hebben uitgewerkt zijn vele outdoor-activiteiten mogelijk, zoals wandelen, fietsen en watersport. Er is voor ieder wat wils! Hieronder vind je de lijst met dorpen die op dit moment online staan.

Fort William Glencoe
Mallaig Glenfinnan
Oban Dornie
Inverness Fort Augustus
Aviemore Braemar
Kingussie Drymen
Balloch Pitlochry
Perth Dunkeld
Stirling St. Andrews
Linlithgow Dunbar
Edinburgh Glasgow

Zomervakantie tips