Dutchweek Outdoor: nieuw zomers vakantieconcept

 © Dutchweek/Christ Clijsen 
Dutchweek Outdoor

22 maart 2021

door Gina in Nieuws

Als bergliefhebber heb je misschien wel eens gehoord van de winterse Dutchweek events, die jaarlijks plaatsvinden in verschillende skigebieden. Sportieve activiteiten, feestjes en een hoop gezelligheid maken deze events populair onder vele wintersporters. Vanaf deze zomer komt hier een nieuw concept bij: Dutchweek Outdoor. Een evenement vol avontuur, gezondheid en ontspanning in de bergen. De eerste twee edities vinden plaats in Zell am See-Kaprun en Saalbach en het ziet er nu al veelbelovend uit!

De winterse edities van de Dutchweek vinden al plaats sinds 2013, toen het eerste event werd gehouden in het Italiaanse Sauze d’Oulx. Ondertussen zijn er jaarlijks zeven edities in Oostenrijk, Italië en Noorwegen. Afgelopen jaar konden de meeste events helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar dat bood de organisatie de kans om een heel nieuw, zomers concept uit te denken. Oostenrijk is altijd al een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders geweest vanwege de combinatie van mooie natuur en vele actieve mogelijkheden en dat is sinds vorige zomer alleen nog maar meer geworden, aangezien we door het virus niet ver van huis konden reizen.

yoga
Ontspannen tijdens een yogales kan deze zomer in de bergen (© Dutchweek/Christ Clijsen)

Dutchweek Outdoor 2021

Dutchweek Outdoor heeft een gevarieerd programma dat geschikt is voor beginnende bergliefhebbers, maar ook voor de diehard bergfans. De activiteiten worden op verschillende niveaus aangeboden en er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te vermaken. In Zell am See-Kaprun kun je bijvoorbeeld relaxen aan het meer, maar ook een uitdagende hike naar een van de omliggende bergtoppen behoort tot de opties. Saalbach is een paradijs voor mountainbikers vanwege de ruim 400 kilometer aan trails, maar je kunt ook kiezen voor een rustige wandeling door de prachtige alpenweides. Verder worden er bootcamps, yogasessies, spelletjes en etentjes georganiseerd. 

De eerste edities van Dutchweek Outdoor vinden plaats op deze data:

  • Zell am See – Kaprun, 18 t/m 21 augustus 2021
  • Saalbach, 15 t/m 18 September 2021

Meer info over de programma’s kun je vinden op de website van Dutchweek, die regelmatig wordt bijgewerkt.

Vol vertrouwen vooruit

Anouk Schrijver van Dutchweek, laat weten: “We kijken vol vertrouwen naar deze zomer, waarbij we meer ruimte en mogelijkheden verwachten om mensen weer te laten genieten van een heerlijke en onbezorgde shortbreak. We willen mensen graag laten zien hoe mooi de bergen in de zomer kunnen zijn en richten ons daarbij op een breder publiek dan enkel de wintersport of outdoor liefhebber. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om samen met de VVV’s en plaatselijke ondernemers een gevarieerd programma op te zetten. We kunnen niet wachten om bezoekers weer een glimlach op het gezicht te toveren met onze events”.

kampvuur
Een week vol gezelligheid, niet alleen overdag (© Dutchweek/Christ Clijsen)


Wij vinden dit nieuwe concept nu al fantastisch en wensen het team van Dutchweek heel veel plezier in Oostenrijk deze zomer. Nog een klein tipje van de sluier: in 2022 vindt er ook een Dutchweek Outdoor in Noorwegen plaats!

Zomervakantie tips