Skip to navigation Skip to main content

Koe maakt helikoptervlucht (video)

52633 - Koe maakt helikoptervlucht (video)

Las je dat nou wel goed? Een koe die een helikoptervlucht maakt? Ja zeker! In de bergen lopen de koeien in de zomer vrij rond tussen de bomen, stenen en rotsen op de alm. Dan wil het nog wel eens gebeuren dat ze in een vervelende situatie terecht komen, waardoor ze een blessure oplopen en niet goed meer kunnen bewegen. Wat doe je dan? Juist, een helikopter inschakelen!

Veilig naar beneden met de helikopter

Afgelopen dinsdag was het voor een aantal koeien in Zwitserland tijd voor de 'Bodenfahrt'. Dit houdt in dat de boer zijn koeien weer richting het dal drijft. Hetzelfde gold voor boer Ambros Arnold. Het grootste deel van zijn dames kon gemakkelijk naar een andere weide verplaatst worden. Deze koe liep echter al een tijdje mank, en op de berg was het niet mogelijk om een scan van de blessure te maken. Het gaat goed met haar, maar om er zeker van te zijn dat de blessure niet verslechterd, heeft boer Ambros een helikopter ingeschakeld om zijn Berta weer veilig naar beneden te brengen. Bekijk hieronder de videobeelden van de koe tijdens de helikoptervlucht.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.