Skip to navigation Skip to main content

Krimmler Wasserfälle populairste Oostenrijkse watervallen op Instagram

52617 - Krimmler Wasserfälle populairste Oostenrijkse watervallen op Instagram

Fotootje hier, selfie daar, een boomerang, gifje erbij. Zo gaat het de hele dag door bij de Krimmler Wasserfälle . Het zijn de populairste watervallen in Oostenrijk op Instagram, laat PR-bureau APA-Comm weten. En wie er geweest is, kan beamen dat je prachtige foto's kunt maken van het natuurverschijnsel.

Top 3 watervallen Oostenrijk

Het bureau onderzocht de populariteit van meer dan 200 Oostenrijkse watervallen op Instagram. Daarvoor bekeken ze hoeveel Instagram posts er gepubliceerd zijn aan de hand van de voor de hand liggende hashtags. Met een totaal van 22.650 posts (tot 11 augustus 2020), waren de watervallen in Krimml verreweg het populairst. Op plaats twee, met 12.200 posts, staan de Myrafälle in Muggendorf. De derde plaats gaat met 7.886 Instagram posts naar de Stuibenfall in Umhausen.

52617 - krimmler watervallen
De Krimmler Wasserfälle vanaf beneden.

Krimmler Wasserfälle

De Krimmler Wasserfälle vinden hun oorsprong in de Krimmler Ache. Het water stroomt zo'n 20 kilometer relatief vlak naar beneden, voordat het in drie fases 380 meter naar beneden dendert. De watervallen behoren tot de hoogste gefaseerde watervallen ter wereld en maken dan ook veel indruk. Je kunt aan weerskanten van de watervallen omhoog lopen, waardoor je de kans krijgt om de watervallen goed te zien. Al eeuwen wordt er gesproken over helende krachten van de Krimmler Wasserfälle. De nevel die ontstaat door het vallen van het water op de rotsen zou goed zijn voor het immuunsysteem. In de video hieronder krijg je een indruk van de watervallen.

Populaire meren en bergen

Naast hashtags rondom populaire watervallen heeft APA-Comm ook de hashtags van meren en bergen bekeken. Het populairste Instagram meer van Oostenrijk zou de Bodensee zijn, gevolgd door de Wörthersee en de Neusiedler See. De populairste berg zou de Dachstein zijn. Wat is jouw favoriete plek in Oostenrijk voor een foto?

Ook ontzettend populair in de omgeving

Je kunt nog veel meer mooie foto's maken in de regio. Wij hebben dat onlangs nog gedaan in Zell am Ziller, Gerlos, Wald en Königsleiten. De foto's zie je niet alleen op de website, maar ook op ons Instagram account natuurlijk. Vergeet die niet te volgen! En de echte Instagrammer moet zeker ook eens naar het Schlegeis stuwmeer, waar je een touwbrug op grote hoogte vindt voor je volgende Instapost.

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!