Skip to navigation Skip to main content

Populairder dan ooit: yoga in de bergen

52522 - Populairder dan ooit: yoga in de bergen
© Kufsteinerland / Caroline Tegethoff

Steeds meer vakantieregio's in de Alpen bieden yogasessies en workshops aan. Hiermee is deze trend ook doorgedrongen tot de bergen. Zo kun je in het Kufsteinerland bijvoorbeeld yogasessies in de bergen en aan het water bijwonen. Ook zijn er hier diverse yogastudio's en gezondheidshotels met speciale yoga-arrangementen. Het Kufsteinerland is hiermee een perfecte regio om yoga in de bergen te beoefenen.

Halfmiljoen beoefenaars van yoga

Yoga is de snelst groeiende sport van Nederland. In 2019 deden 513.000 mensen aan yoga in Nederland (4 keer per maand of vaker), wat een stijging van 13% is ten opzichte van 2013. Hiermee is yoga in populariteit bijvoorbeeld tennis al voorbij. Steeds meer mensen hebben buiten hun drukke bestaan behoefte aan rust en ontspanning. Yoga biedt diverse voordelen voor de fysieke en mentale gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken dat yoga onder andere een gunstig effect heeft op de de bloeddruk. Ook versterkt yoga het immuunsysteem en laat het de hersenen beter functioneren.

52522 -
(Foto: © Kufsteinerland / Caroline Tegethoff)
(Foto: © Kufsteinerland / Caroline Tegethoff)


Tot rust komen met yoga

De zomervakantie is de ideale periode om tot rust te komen. Zeker na de coronacrisis hebben veel mensen behoefte aan ontspanning en bezinning. Gezondheid speelt een steeds belangrijkere rol in de invulling van de zomervakantie. Tijdens de vakantie kan er in alle rust worden gewerkt aan de fitheid en vitaliteit van lichaam en geest. De vraag naar zomervakanties waarbij het thema gezondheid centraal staat is ook de regio's in de Alpen niet ontgaan.

Gezondheidsvakantie in de bergen

De bergen vormen het ideale decor voor een gezondheidsvakantie. Steeds meer regio's spelen hierop in door een passend aanbod samen te stellen. Er wordt niet alleen yoga in de bergen aangeboden, maar er zijn onder andere ook fitness- en gezondheidswandelpaden, wellness mogelijkheden en accommodaties waar extra aandacht wordt besteed aan de geestelijke en fysieke gezondheid. Het gezondheidsaspect wordt bovendien extra versterkt door de frisse lucht, de serene rust en het landschap.

52522 - yoga kufsteinerland
(Foto: © Kufsteinerland / Florian Egger)
(Foto: © Kufsteinerland / Florian Egger)

Yoga workshops in het Kufsteinerland

Het Kusteinerland in Tirol is zo'n regio die zich richt op het thema 'gezondheid in de bergen'. Door de coronacrisis kan het speciale yoga-festival deze zomer niet doorgaan, maar wel worden er diverse workshops aangeboden. Op 25 juli is het mogelijk om yogasessies bij te wonen aan de oever van de Thiersee, op de Brentenjoch (1200 m) en bij de vesting van Kufstein. Daarnaast zijn er in het Kufsteinerland diverse yogastudio's en zes gezondheidshotels waar dit thema extra aandacht krijgt. Bad Häring is het kuuroord van het Kufsteinerland en staat bekend om haar zwavelbaden.

Klik hier voor meer informatie over yoga in het Kufsteinerland >



Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.