Skip to navigation Skip to main content
51536 - Kerstsfeer in Innsbruck: fotoverslag

Er is geen betere plek om helemaal in de kerstsferen te komen dan in de hoofdstad van Tirol: Innsbruck. Afgelopen week waren we hier een dagje en dompelden we ons onder in de wereld van kerstmarkten, lichtshows en Glühwein. In het oude centrum van de stad vind je meerdere kerstmarkten waar ook de plaatselijke bevolking zich na het werk verzameld voor een warme Glühwein of Punch. De kids gaan in de draaimolen en als de magen beginnen te knorren bestel je een verse worst of de plaatselijke specialiteit Kiachl: deeg dat is gevuld met een zoete of hartige vulling. Zelfs hoog boven de stad, bij de Hungerburg, vind je een kerstmarkt. Wat een heerlijke tijd voor een bezoekje aan Innsbruck. Geniet even mee met de foto's van afgelopen week.

Innsbruck: sfeervolle hoofdstad van Tirol

Met haar sfeervolle oude centrum met prachtige historische panden en bezienswaardigheden zoals de Hofburg, de Hofkirche en natuurlijk het gouden dak, is Innsbruck altijd wel een bezoekje waard. Ook kun je er heerlijk winkelen, wat drinken in één van de knusse bars of een hapje eten bij de vele 'gemütliche' restaurants. Op een steenworp afstand van Innsbruck vind je bovendien 13 skigebieden, dus een combinatie van een citytrip met een skivakantie kan hier perfect. Met de nieuwe Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck heb je toegang tot 13 skigebieden en 22 bezienswaardigheden in de stad. Na een heerlijk dagje skiën op de Stubaier Gletscher brachten we de volgende dag in Innsbruck door. En als we nog niet in de kerstsfeer waren, dan lukte dat hier in Innsbruck wel. Vanaf half november tot 23 december vind je hier diverse kerstmarkten. Wat een prachtige stad en fijne sfeer zo net voor de feestdagen. Zeker toen het langzaam donker werd en alle lampjes brandden...

51536 - innsbruck gekleurde huizen
Prachtige gekleurde panden langs de rivier de Inn
51536 - kerstmarkt innsbruck
Kraampjes in het centrum van Innsbruck
51536 - hofgasse innsbruck
De sfeervol verlichte Hofgasse
51536 - gouden dak innsbruck
De kerstmarkt voor het wereldberoemde Gouden dak in Innsbruck
51536 - uitzicht centrum innsbruck
Uitzicht vanaf de 51 meter hoge (133 traptreden) gotische stadstoren: Stadtturm
Uitzicht vanaf de 51 meter hoge (133 traptreden) gotische stadstoren: Stadtturm
51536 - schloss ambras
Buiten het centrum ligt Schloss Ambras, dit kasteel uit de 13e eeuw is zeker een bezoekje waard
51536 - schloss ambras (1)
De binnenplaats van het kasteel
51536 - schloss ambras spaanse zaal
De Spaanse zaal in Schloss Ambras is enorm indrukwekkend
51536 - stadstoren innsbruck
De stadstoren 's avonds
51536 - gluhwein in innsbruck
Glühwein of een warme punch hoort er natuurlijk bij op de kerstmarkt
51536 - hofburg innsbruck lichtshow
Een prachtige lichtshow op de binnenplaats van Hofburg in het centrum
51536 - gouden dak
's Avonds is de kerstmarkt voor het Gouden dak nog sfeervoller
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.