Skip to navigation Skip to main content

Fietsvakantie Montafon/Vorarlberg: bikeroute Itonskopf

50378 - Fietsvakantie Montafon/Vorarlberg: bikeroute Itonskopf

De e-mountainbike wordt ieder jaar populairder. Ook in het Montafon heeft men de mountainbike met elektronische trapondersteuning volledig ontdekt. Dit maakt fietsen in de bergen ook voor minder getrainde mensen een stuk toegankelijker. In het Montafon zijn alle voorwaarden voor mooie tochten met de e-mountainbike aanwezig: verhuurbedrijven, servicepoints én prachtige routes zoals die op de Itonskopf.

260 kilometer fietspaden

In het Montafon, een veelzijdig vakantiedal in het westen van Vorarlberg, liggen meer dan 260 kilometer goed bewegwijzerde fiets- en mountainbikepaden. Zowel voor een ontspannen fietstochtje als een uitdagende mountainbiketour zit je hier goed. Heerlijk cruisen lang de rivier de Ill of de hoogste toppen van de Rätikon, Silvretta en Verwall doorkruisen, het is hier allemaal mogelijk. Bovendien zijn alle faciliteiten voor een geslaagde bikevakantie hier aanwezig.

50378 - e mountainbikeroute itonskopf montafon
(Foto: © Andreas Meyer - WOM Medien)
(Foto: © Andreas Meyer - WOM Medien)

E-biken in het Montafon

Een elektrisch steuntje in de rug is vaak meer dan welkom wanneer je er met de fiets op uit gaat in het Montafon. De e-mountainbike biedt elektrische trapondersteuning tot een snelheid van 25 km/h. Ideaal voor fietsers die het graag wat rustiger aandoen, maar wel de bergen in willen. Wie van plan is om een lange tocht te maken, hoeft zich geen zorgen te maken over een lege accu. Wanneer je je e-bike huurt bij het verhuurnetwerk (Intersport en Sport Harry), kun je de accu zonder wachttijden omwisselen bij het wisselpunt (12 stuks) of de verhuurder. Voor wie graag met een gids op pad wil gaan, worden er door het VVV diverse biketochten georganiseerd.

E-Mountainbiken rond de Itonskopf

BergePLUS bikegids Christoph Wald neemt je maar al te graag mee naar de bergwereld van de Itonskopf. Eerst staat je een beklimming naar een hoogte van 1800 meter te wachten. Met de 4 modi van de e-mountainbike (eco tot turbo), moet dit echter zonder problemen lukken. Op het ‘balkon van het Montafon’ bij Bartholomäberg kun je genieten van het uitzicht op de Rätikon, met de Drei Türmen (2830 m) en de Zimba (2645 m). Bij bergrestaurant Alpengasthaus Rellseck heb je de kans om de typische Montafoner Sura Kees (kaas) te proeven. Eenmaal bij Alplegi ligt het hoogste punt achter je en ga je via enkele steile afdalingen met losse stenen, naar de andere zijde van de Itonskopf. Deze singletrails vergen even wat oefening, maar zijn goed te doen. Via een paar ruige plekken met veel boomwortels en de Fritzensee rij je via de gewone weg terug naar het beginpunt in Schruns.

Bikeroute Itonskopf

Duur 4 uur (3 uur fietstijd)
Hoogtemeters 725 meter klimmen, 725 meter dalen
Afstand 24 km
Ondergrond Onverhard, singletracks
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Informatie over een fietsvakantie in Montafon, Vorarlberg

Voor ieder type fietsvakantie zit je goed in het Montafon in Vorarlberg. Er zijn tal van fietsvriendelijke accommodaties waar ze begrijpen welke behoeftes een fietser heeft. Sommige bergliften vervoeren je mountainbike ook mee naar boven, zodat je direct kunt beginnen met fietsen op hoogte. Wie de bergwereld van de Silvrettasee wil ontdekken, kan op dinsdag en vrijdag gebruik maken van het biketransport (Tip: fiets naar de Heilbronner Hütte). Met de interactieve fietskaart kun je makkelijk de perfecte fietstochten vinden die voldoet aan jouw verwachtingen. Meer informatie over een fietsvakantie in Montafon/Vorarlberg >

50378 -
(Foto: © Andreas Meyer - WOM Medien)
E-Mountainbikeroute Itonskopf Montafon image widget
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.