Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie in Graubünden

4954 - Zomervakantie in Graubünden

Graubünden, het land van de steenbokken, is de grootste vakantieregio van Zwitserland. Aan de ene kant vind je hier grote, bekende vakantiebestemmingen als Davos, St. Moritz en Arosa anderzijds is de regio ook klein en fijn met bergdorpen ver weg van de mondaine wereld. Graubünden is natuur, sportmekka en spoorwegparadijs. Ieder type vakantievierder vindt hier alles voor een onbezorgde tijd.

Ideale regio voor sportieve fietsers

Zwitserland staat al jaren bekend als een uitstekend fietsland. Dit uitgebreide aanbod heeft zich vertaald in SchweizMobil, een website waar langzaam verkeer tal van routes en informatie vindt. Graubünden concentreert zich daarbij op haar twee paradedisciplines: trekking en mountainbiken. De betreffende netwerken worden constant uitgebreid om fietsers nog meer uitdaging te bieden. In Graubünden betekent SchweizMobil: 731 km trekkingroutes en 713 km mountainbikeroutes.

172 km2 Graubünden au naturel

Bomen her en der, bossen met alpendennen, trotse steenbokken en fluitende marmotten. Het nationale park in Unterengadin herbergt een unieke fauna en flora. Ook kun je hier de spectaculaire architectuur van de Zwitserse architect Valerio Olgiati aanschouwen dat in contrast staat met de adembenemende natuur. Het nationaal parkcentrum biedt spanning, aanschouwelijkheid en interactie en nieuwe ideeën voor je verblijf in het nationale park. Jong en oud voelt zich thuis te midden van de ongerepte natuur.

Graubünden, fietsregio bij uitstek

130 km UNESCO-werelderfgoed

Geniet! Enkele jaren geleden is de Rhätische Bahn met haar Albula- en Berninaroute benoemd tot UNESCO-werelderfgoed. Hoogste tijd dus om deze wonderen der cultuur te ervaren. De beroemde rit voert je via imposante viaducten en door keertunnels van Chur naar Engadin. Daar passeer je de hoogste spoorbergpas van de Alpen, de Berninapas, waar de loc zonder tandraderen stijgingen van tot wel 70 promille overwint. Wie in het Italiaanse Tirano dan nog niet genoeg heeft, kan met de postauto verder naar Lugano rijden en de dag onder de palmen afsluiten.

Rhätische Bahn

Vakantiebestemmingen in Graubünden

De vakantiebestemmingen in Graubünden hebben diverse gezichten. Aan de ene kant zijn er mondaine dorpen met uitgebreide voorzieningen en luxe hotels. Wie op zoek is naar rust kan hier beter aan voorbij rijden om op zoek te gaan naar ongerepte, gemoedelijke dorpen. Hier zijn er gelukkig ook nog tal van in de regio. Het bekendste dorp van Graubünden is ongetwijfeld St. Moritz. Het stadse karakter in combinatie met een mix van sport, cultuur en natuur zorgt ervoor dat mensen uit de hele wereld hier naartoe trekken. Ook Davos, Arosa en Lenzerheide hebben een naam hoog te houden.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.