Skip to navigation Skip to main content

Ajax op trainingskamp in het Stubaital

4922 - Ajax op trainingskamp in het Stubaital

Landskampioen Ajax houdt ook van de bergen! Van 1 tot 9 juli werkt de selectie van Frank de Boer een trainingskamp af in het Stubaital. De gezonde berglucht, de hoogte en de goede voorzieningen maken Neustift een ideale trainingslocatie. In Oostenrijk moet de basis gelegd worden voor het vierde landskampioenschap op rij.

Ideale trainingsomstandigheden

In het Stubaital vindt Ajax ideale omstandigheden voor het houden van een trainingskamp. Het prachtige hotel bevindt zich op fietsafstand van het trainingscomplex en het weer werkt de komende dagen ook mee. Trainer Frank de Boer prijst zich daarom ook gelukkig, ‘alle ingrediënten zijn er om er een fantastisch trainingskamp van te maken. Het trainingsveld ligt er prachtig bij en wordt altijd netjes gesproeid van tevoren. Ik ben een blij mens.’ Spanje legde op de velden van Neustift in 2008 de basis voor hun winst tijdens het Europees Kampioenschap en Ajax hoopt hier een belangrijk fundament te leggen voor de 33e landstitel.

Ongerept dal vlakbij Innsbruck

Het Stubaital ligt in de directe omgeving van Innsbruck en dit is ook een van de redenen waarom Ajax hier haar trainingskamp heeft opgeslagen. De hoofdstad van Tirol is snel en eenvoudig via de Brenner Autobahn te bereiken. Ondanks deze voor het verkeer gunstige locatie heeft het dal zijn schilderachtige oorsprong weten te behouden. Het dal strekt zich 35 kilometer uit en reikt tot diep in de overweldigend mooie bergwereld van de Stubaier Alpen met hun 80 gletsjers en 109 bergen die hoger dan 3.000 meter zijn. Het Sutbaital bestaat uit de plaatsen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg waar tijdens de zomer een serene rust heerst. Het Stubaital ligt op een hoogte van ongeveer 1.000 meter.

Trainen in het Stubaital

Wandelen en fietsen in het Stubaital

Mocht Frank de Boer zijn spelers eens zonder bal willen laten trainen dan kan hij een pittige bergwandeling of mountainbiketocht ondernemen. Alleen al meer dan 850 km aan wandelpaden leiden omhoog naar de fascinerende wereld van de Stubaier Alpen. Het adembenemende uitzicht over het imposante panorama vormt een welverdiende beloning na de beklimming. Bovendien kunnen wandelaars en bergbeklimmers gebruik maken van een van de vier bergtreintjes om het beginpunt van de vele wandelingen te bereiken. Voor wie het landschap graag op twee wielen verkent, beschikt het Stubaidal over een netwerk van 720 km mountainbike-routes van elk niveau.

De Stubaier Gletsjer

Mochten de spelers van Ajax nog tijd over hebben, en niet te moe zijn van de trainingen, dan ontkomen zij niet aan het bezoeken van de Stubaier Gletsjer. Op de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjergebied van Oostenrijk, bevindt zich het uitzichtpunt Top of Tyrol. Op een hoogte van 3.210 meter glijdt je blik over 109 bergen van meer dan 3.000 meter hoog. Een uniek wonder der natuur!

Neustift im Stubaital

Voorbereiding op het nieuwe seizoen

Ajax bereidt zich in Oostenrijk voor op het nieuwe seizoen dat op zaterdag 27 juli van start gaat met de Johan Cruijff Schaal tegen AZ. Voor het zover is werkt Ajax nog enkele oefenwedstrijden af waaronder een in Duitsland tegen Dynamo Dresden die onderdeel uitmaakt van het trainingskamp.

Foto's: Pro Shots en TVB Stubaital

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.