6 mooie winterwandelingen in Oostenrijk

6 mooie winterwandelingen in Oostenrijk

6 december 2018

door Florien in Wandelen

Wandelen in de winter in Oostenrijk is geweldig. De berglucht is extra fris en de laag sneeuw geeft het landschap een sprookjesachtig tintje. Het enige dat je hoort is het knisperen van de sneeuw onder je schoenen. Aan het einde van de wandeling trakteer je jezelf op een warm bord eten in een knusse berghut. Je wangen tintelen tijdens het opwarmen en je voelt je vanbinnen dolgelukkig. Er zijn veel mooie wandelroutes die je in de winter kunt ontdekken. In dit weblog heb ik zes hele mooie winterwandelingen in Oostenrijk op een rijtje gezet.

#1. Wandelen met lama’s in het Montafon

’s Winters biedt het Montafon 290 km aan geprepareerde wandelpaden. Een aantal daarvan zijn verlicht en ook 's avonds toegankelijk. Wil je wandelen in het Montafon extra bijzonder maken? Kies dan voor een wandeling met Horst Kuster en zijn lama’s. De dieren zijn zeer vriendelijk en een ideaal gezelschap voor een wandeling met de hele familie. De route duurt ongeveer vier uur en start bij de ‘Lamahof’, vlakbij Gasthof Mühle in Innerberg. Volwassenen betalen € 15,- per persoon en kinderen € 10,-. Lees hier meer over de lamawandeling in het Montafon >

#2. Angerberg Embach – Breitenbach

Vlakbij Wörgl en Kirchbichl ligt Angerberg. In de buurt van deze gemeente kun je prachtige wandelingen maken. Bijvoorbeeld de 3,5 km lange wandelroute naar Breitenbach over een goed onderhouden wandelpad. De wandeling gaat van start bij Hotel Schlossblick en is gemakkelijk van niveau. Onderweg geniet je van uitzichten op de Kitzbüheler Alpen.

#3. Een rondje om de Piburger See

Een wandeling rondom de Piburger See in het Ötztal is eigenlijk het hele jaar door prachtig. Zomers schittert de omringende bergwereld in het kraakheldere water en ’s winters zorgen sneeuw en ijs voor een bijzonder tafereel. Het wandelpad rondom het meer is geruimd, goed begaanbaar en gemakkelijk van niveau. Je start in Piburg. Vanaf hier wandel je over een geasfalteerde weg naar het meer. De route is 2,3 km lang. Na afloop kun je opwarmen met warme chocolademelk in Hotel Seerose.

Wandelpad rondom de Piburger See

#4. Wandelen rond de Achensee

Vanuit de dorpen Maurach, Eben, Pertisau en Achenkirch kun je genieten van de vele activiteiten die mogelijk zijn in en rondom de Achensee. ’s Winters wordt er geskied in de bergen rondom het meer, maar er zijn ook allerlei mooie wandelingen mogelijk. Bijvoorbeeld de 14 km lange route van Pertisau naar parkeerplaats Karwendelthäler. De wandeling is gemiddeld van niveau en duurt ongeveer 4 uur. Via het Falzthurntal wandel je naar de ingang van Natuurpark Karwendel.

#5. Vorderer Gosausee - Gosaulacke - Hinterer Gosausee

Gossau is één van de dorpen in de regio Salzkammergut. De natuur is ongerept en de menigte heeft dit plaatsje nog niet weten te vinden. Niet ver van Gossau ligt de Gossausee. Een prachtig meer, waar je uitzicht hebt op de Dachstein gletsjer. Je kunt een wandeling maken rondom de Gossausee, maar je kunt ook verder wandelen naar de Gosaulacke en Hinterer Gosausee. Deze optie is makkelijk van niveau en heeft een lengte van 6,9 km.

Wandelen langs de Gosausee
(Foto: © Lies de Sutter)

#6. De Achenpromenade

De Achenpromenade gaat van start bij het VVV kantoor in Hopfgarten. Vanaf hier wandel je langs de Kelchsauer rivier. Onderweg geniet je continue van prachtige uitzichten op de besneeuwde Hohe Salve en het Brixental. De route heeft een lengte van 8,8 kilometer, is gemakkelijk van niveau en duurt ongeveer drie uur.

Wat vind jij de mooiste winterwandeling in Oostenrijk? Laat een reactie achter!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips