7 redenen waarom een bergvakantie leuker is dan een strandvakantie

7 redenen waarom een bergvakantie leuker is dan een strandvakantie

29 oktober 2018

door Yvonne in Algemeen

Smaken verschillen en dat moet natuurlijk gewoon kunnen. Ook de redactie van Indebergen gaat af en toe naar het strand, maar de bergen staan (en blijven) op nummer één. Eigenlijk kan je een strand- en een bergvakantie niet met elkaar vergelijken, maar toch doe ik dat… Lees hier 7 redenen waarom een bergvakantie leuker is dan een strandvakantie.

#1. Geen zand overal

Misschien nog wel het grootste nadeel van het strand is dat je o-ve-ral zand hebt zitten. Tussen je tenen, in je haar, in je schoenen en in je tas. Helaas kom je het dan ook nog eens de rest van de week overal tegen, want je bent er nooit meteen vanaf! Heb je lunch meegenomen naar het strand? Dan moet je oppassen dat je niet een broodje met zand aan het eten bent… Nee hoor, in de bergen heb je hier geen last van!

#2. Je verbrandt niet overal

Natuurlijk kun je in de bergen ook verbranden! Goed insmeren met zonnebrandcrème is altijd belangrijk. Het voordeel ten opzichte van het strand is dan dat je in de bergen over het algemeen niet in zwemkleding loopt, waardoor je op net wat minder plekken kunt verbranden.

#3. Je voelt je veel fitter

Tijdens een strandvakantie lig je vaak hele dagen op een handdoek of strandstoel op het strand. Op een beetje zwemmen na, krijg je niet heel veel lichaamsbeweging. In de bergen ga je echter vaker wandelen, fietsen en andere activiteiten ondernemen. Ook de hoogteverschillen zorgen voor een goede workout en aan het eind van een bergvakantie voel je je zeker fitter dan na een strandvakantie.

#4. De natuur is veelzijdiger

Natuurlijk is geen enkel strand hetzelfde, maar over het algemeen bestaat een strand uit zand (of kiezelstenen) en zee. De bergen zijn hoog, laag, heuvelachtig, rotsachtig, groen, geel, oranje, bruin, met bergmeer of bos en soms met kleurrijke bloemenvelden. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ga naar de bergen!

#5. Genieten van rust en stilte

Heerlijk op het strand liggen… tussen de rest van de massa. Naast je ligt een snurkende man, voor je spelen 4 kinderen en achter je zitten drie kakelende meiden. In de bergen vind je ook plekken waar het druk kan zijn, maar niet zoals op populaire stranden. Rust en stilte is nergens zo heerlijk als in de bergen. Eén met de natuur en je eigen gedachten.

Wandelen in de dolomieten langs een steenmannetje

#6. Berghutten

Tijdens een wandeling is niets zo fijn als lunchen en bijkomen bij een berghut. Heerlijk op het terras genieten van het zonnetje en een echt berggerecht. De lokale bevolking is vaak gastvrij en vriendelijk en serveren de lekkerste specialiteiten. Velen gebruiken producten uit de regio en dit proef je echt.

#7. Het uitzicht is mooier

Het uitzicht op het strand kunnen we lang of kort over doen: een blauwe watervlakte, saai toch? Het uitzicht in de bergen is nergens hetzelfde. Vanaf sommige bergtoppen kun je bijna eindeloos ver kijken en saai is het zeker niet!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips