Tips voor een vakantie in het Pitztal

Tips voor een vakantie in het Pitztal

4 oktober 2018

door Florien in Bestemmingen

Eén van de zijdalen van het Inntal is het Pitztal. Het dal ligt tussen het Kaunertal en het Ötztal en is ongeveer 40 kilometer lang. Aan weerszijden van het dal geniet je van een machtige bergwereld en schitterende natuur. Hoogtepunten zijn de 3774 meter hoge Wildspitze en de Pitztaler Gletscher. Vanuit de vier dorpen kun je tal van activiteiten ondernemen. In dit weblog geven we je een aantal tips voor een vakantie in het Pitztal.

#1. De Pitztaler Gletscher

Aan het einde van het Pitztal ligt de Pitztaler Gletscher. De gletsjer ligt op de 3440 meter hoge Brunnenkogel en heeft meerdere letterlijke hoogtepunten. Niet alleen is het de hoogstgelegen gletsjer van Tirol, maar ook ligt hier het hoogst gelegen café van Europa. Van september tot en met mei kan hier geskied worden, daarna zijn allerlei andere activiteiten mogelijk. Bijvoorbeeld een wandeling met gids die je alle bijzondere vormen van het gletsjerijs laat zien. Ook een bezoek aan Café 3440 is aan te raden. Je kunt hier genieten van het uitzicht op meer dan 50 verschillende drieduizenders, waaronder de 3774 meter hoge Wildspitze.

#2. Wandelen in het Pitztal

Wandelaars vinden in het Pitztal een uitgebreid netwerk aan wandelpaden, maar liefst 380 kilometer. Van uitdagende wandelroutes voor gevorderde wandelaars, tot rustige en educatieve routes voor families met kinderen. Van maandag tot en met vrijdag kunnen bezoekers die in het bezit zijn van de Pitztaler Freizeitpass gratis deelnemen aan het wandelprogramma. Er zijn allerlei leuke themawandelingen mogelijk. Een tip voor families is het 1,3 km lange Wildtier Erlebnispfad en voor volwassenen het 5,2 km lange Gletscherlehrpfad Gepatschferner. Andere wandeltips zijn de Talwanderweg (makkelijk, 20,3 km), de Pitztaler Runde (9 etappes, zwaar 78,2 km) en de Kapellenweg (makkelijk, 0,5 km).

Wandelen in de bergen rondom het Pitztal in Oostenrijk
Je kunt prachtige wandelingen maken in het Pitztal (Foto: © Hochzeiger Bergbahnen, Daniel Zangerl)

#3. Zwemmen

Het Pitztal is rijk aan water. Het smeltwater en de tussentijdse regenval zijn de voeding van allerlei bergstroompjes, watervallen en rivieren. Ook zijn er maar liefst 15 bergmeren te ontdekken. Niet alleen leuk voor allerlei watersporten, maar ook voor een frisse duik op een warme zomerse dag. Enkele tips voor een ontspannen middag aan het water zijn: Wasserwelten Stillebach (met Kneipp-faciliteiten) en het Pitz Park in Wenns.

#4. Rijden in een ZirbenCart

Een leuke activiteit voor de hele familie is rijden met een ZirbenCart op de Hochzeiger. Het startpunt is het bergstation van de Sechszeiger berglift op 2370 meter. De baan heeft een lengte van 3,7 kilometer en is avontuurlijk voor jong en oud. Kinderen mogen vanaf 12 jaar (150 cm) een eigen kart besturen.

#5. Het Zirbenpark op de Hochzeiger

Het Pitztal is een leuke bestemming voor families met kinderen. Een echte familietip is het Zirbenpark op de Hochzeiger. Vanaf het middenstation van de Hochzeigerbahn gaat de avonturenwandeling door dit park van start. Over een lengte van ongeveer 1 kilometer passeer je 14 verschillende stations met speeltoestellen, activiteiten, een kinderboerderij en het Zeiger restaurant. Op een warme dag is het goed toeven bij waterspeelplaats ZirbenWasser.

Speeltoestel in het Zirbenpark op de Hochzeiger in het Pitztal
Het Zirbenpark is een leuk uitstapje voor families (Foto: © Hochzeiger)

#6. Rafting en canyoning

Een spannende manier om de waterwereld van het Pitztal te verkennen is met raften en/of canyoning. Bij het Alpin Center Hochzeiger-Pitztal in Jerenz kunnen verschillende tours worden geboekt. Tijdens canyoning maak je een tocht door een kloof en daarbij klim je onder andere over rotsen en glij je over natuurlijke glijbanen. Met raften neem je plaats op een rubberboot en vaar je over een sterk stromende rivier. Plezier en adrenaline gegarandeerd!

#7. Bezoek de Rifflsee

Op 2232 meter hoogte ligt één van de hoogst gelegen bergmeren van Oostenrijk. De Rifflsee is maximaal 1 kilometer lang en 400 meter breed. Vanaf Mandarfen, gemeente St. Leonhard, is het meer met de Rifflseebahn gondel en verschillende wandelroutes bereikbaar. Geniet van de natuur tijdens een wandeling om de Rifflsee of bewonder de omringende bergwereld vanaf water op het hoogst gelegen vlot van Europa.

#8. De Pitztaler Freizeitpass

Wanneer je verblijft in het Pitztal, dan kun je de Pitztaler Freizeitpass voor € 5,- aanschaffen bij de eigenaar van het hotel, appartement of pension waar je verblijft. Met deze pas kun je onder andere gebruik maken van het openbaar vervoer en het zomerprogramma. Daarnaast geeft de Pitztaler Freizeitpass aantrekkelijke kortingen en andere leuke extra's.

Het Pitztal in Tirol in Oostenrijk
Het Pitztal is een prachtig dal (Foto: © TVB Pitztal, Chris Walch Breonix Foto+Design)

Zomervakantie tips