Familieavonturen in de bergen van Gastein

Familieavonturen in de bergen van Gastein

4 juli 2018

door Thijs in Familie/kinderen

Een familievakantie moet zowel spannend als ontspannend zijn. Dit klinkt tegenstrijdig, maar toch is dit tijdens een zomervakantie in de bergen prima mogelijk. Wanneer de kinderen en de ouders zich vermaken, is de vakantie voor de hele familie geslaagd. In Gastein, te midden van de hoogste bergen van het SalzburgerLand, zijn genoeg mogelijkheden om een spannende én ontspannen tijd te beleven. Gastein biedt de perfecte combinatie van avontuur in de bergen en genieten van wellness en water in het dal.

Reizen

Het ontspannen begint al met de reis naar het Gasteinertal. Het dal is eenvoudig met de trein bereikbaar en ook ter plaatse hoef je vervolgens echt niet met al je bagage te slepen. De meeste familie-accommodaties bieden een gratis haal- en brengservice aan. Liever met de auto? De route gaat uitsluitend over doorgaande wegen en vanaf Salzburg is het slechts een uurtje rijden.

Inchecken

Wat dacht je van een zomervakantie op een biologische boerderij? Middenin de bergen en tussen de dieren beleef je de tradities en familievriendelijkheid van Gastein optimaal. Maar ook de hotels bieden een gevarieerd familieprogramma aan: de GASTI Family partner accommodaties bieden onder andere (indoor) speeltuinen en GASTI kinderopvang. Zo gaan de kids bijvoorbeeld op zoek naar goud in het Angertal, paardrijden en klimmen. Jij kunt ondertussen lekker gaan wandelen of de bergen van Gastein op de mountainbike ontdekken.

Familie in Gastein wandelen
Voor de hele familie valt er van alles te beleven in Gastein (Foto: © Dorfgasteiner Bergbahnen)

Onderdompelen

Gastein beschikt over twee Thermen die voor een spetterende vakantiedag kunnen zorgen. In de Alpentherme in Bad Hofgastein kunnen jullie je verheugen op 30.000 m² waterplezier met vier waterwerelden en een apart kindergedeelte ‘Family World’. Na het zien van de waterglijbanen en de waterbioscoop zijn de kleintjes niet meer te houden. En het mooie aan dit alles is dat je ook nog eens profiteert van de gezondheidsbevorderende effecten van het Gasteiner thermaalwater. In de Felsentherme en Bad Gastein is waterpret ook gegarandeerd. Terwijl de kinderen aan het plonsen zijn in de grot of in het kindergedeelte in de openlucht, geniet jij van de sauna of van het zonnetje op het grote terras. Van té veel ontspannen is op vakantie nooit sprake…

Afwassen

Afwassen? Op vakantie? Goud welteverstaan! Bij de ‘Goldewaschplatz’ in het Angertal kun je in de voetsporten treden van de goudzoekers uit de middeleeuwen. Hier kun je tegenwoordig nog altijd goud vinden en iedere maandagochtend organiseert het toeristenbureau een goudwastocht voor kinderen. In rubberen laarzen kunnen de kids goud gaan wassen en zeven in de beek. Als dat geen avontuur is!

Familie aan het zwemmen in de Alpentherme in Gastein
Zwemmen met de familie in de Alpentherme in Gastein (Foto: © Alpentherme Gastein)

Opzadelen

Op een paard over de weilanden en door de bossen, het is de droom van ieder kind. Ook deze wens kan in Gastein in vervulling gaan. Er zijn twee maneges waar voor de hele families pony’s en paarden zijn. Onder begeleiding van ervaren ruiters ga je het berglandschap van Gastein in. Binnen het kader van het GASTI Kids Club-programma maken de kids hun eerste meters in het zadel.

Wandelen

Het beste bewaren we tot het laatst. Gastein beschikt over meer dan 600 kilometer aan wandelroutes die tot in het nationaalpark Hohe Tauern lopen. Door dennenbossen, over rotspartijen en langs kabbelende beekjes wandel je naar een van de 60 almen. Hier wachten lokaal gemaakte specialiteiten op je om weer op krachten te komen. Misschien kun je je zelfs wel tegoed doen aan een heerlijk bordje Kaiserschmarren! In de zomermaanden zijn de avonturenbergen Fulseck, Schlossalm, Stubnerkogel en Graukogel ook gemakkelijk te bereiken met de lift.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Gastein >

Wandelen in de bergen van Gastein
Wandelen met de hele familie in de bergen van Gastein (Foto: © Gasteiner Bergbahnen)

Zomervakantie tips