Tips voor een vakantie in Lech Zürs am Arlberg

Tips voor een vakantie in Lech Zürs am Arlberg

3 mei 2018

door Florien in Tips

Bergdorp Lech Zürs am Arlberg behoort tot één van de vijf vakantieregio’s in Vorarlberg. Het dorp ligt tussen de 1450 en 1720 meter, aan de voet van de imposante Arlberg. Zowel zomers als ’s winters wordt Lech Zürs drukbezocht. Dat is niet vreemd, want de schitterende natuur en de vele sportieve activiteiten hebben een grote aantrekkingskracht. Het dorp is charmant en door de jaren heen maar weinig veranderd. Het heeft zelfs de titel ‘Best of the Alps’ mogen ontvangen. In dit weblog geef ik je een aantal tips voor een vakantie in Lech Zürs am Arlberg

#1. Wandel de Lechweg

Een leuke manier om de vakantieregio te ontdekken is middels de 125 kilometer lange Lechweg. Deze meerdaagse wandelroute is verdeeld in 6, 7 of 8 etappes. Welke variant je kiest, is afhankelijk van je conditie, niveau en wensen. Over het algemeen is de Lechweg goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. De wandeling start bij de Formarinsee en eindigt in het plaatsje Füssen. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur, velden vol met orchideeën en allerlei bezienswaardigheden. Je passeert een aantal dorpen waar je aan het einde van de wandeldag kunt overnachten.

#2. Een wandeling naar de Formarinsee en het Steinernes Meer

Miljoenen jaren geleden, toen bepaalde tektonische platen nog niet tegen elkaar aan geschoven waren, stroomde er zeeën door delen van de Alpen. Op meerdere plaatsen kun je daar in bepaalde gesteenten de fossielen en sporen van terugzien. Een goed voorbeeld is het Steinernes Meer bij Lech Zürs am Arlberg. In dit ‘versteende meer’ vind je sporen van koralen, schelpdieren en andere organismen. Deze zijn te bewonderen middels een rondwandeling. Hierbij passeer je niet alleen het versteende meer, maar ook de prachtige Formarinsee. De route is middelzwaar van niveau en heeft een lengte van 8,2 kilometer. Je klimt en daalt 350 meter.

De Formarinsee in Lech Zurs am Arlberg
De Formarinsee is prachtig om te zien (Foto: © Lech Zürs Tourismus GmbH, Katharina Fiser)

#3. Twee themawandelingen: de Grüne Ring en de Grüne Rätselring

Een andere leuke meerdaagse wandelroute is de Grüne Ring. Deze themawandeling heeft een lengte van 28,5 kilometer en is verdeeld over drie etappes. De etappes hebben alle drie een ander niveau (licht, middelzwaar en zwaar) en vertellen je van alles over de bijzondere legendes en mythes uit de omgeving. Uiteraard kun je de etappes ook afzonderlijk wandelen of er slechts één uitkiezen. Ben je op vakantie met de hele familie? Dan kun je ook kiezen voor de speciale familie themawandeling: de Grüne Rätselring. Over een lengte van ongeveer 600 meter kom je verschillende stations tegen met informatie en opdrachten. Je kunt bij de lokale VVV een werk/puzzelboek kopen voor de route (€5,- per stuk).

#4. Geniet van het uitzicht vanaf de Rüfikopf

Neem vanuit Lech Zürs de Rüfikopf-Seilbahn omhoog en stap uit bij het bergstation op 2350 meter. Hier start de eerste etappe van de Grüne Ring en tal van andere wandelroutes. Maar dat is niet de enige reden om de gondel omhoog te nemen. Het uitzicht vanaf de Rüfikopf is prachtig. Je kunt dit het best bewonderen vanaf het terras van panoramarestaurant Rüfikopf. Regelmatig organiseert men leuke evenementen in dit restaurant. Zo is er bijvoorbeeld elke vrijdag een brunch met livemuziek en zondagochtend kun je hier genieten van een typisch bergontbijt.

Een woonhuis in Lech Zürs am Arlberg in Vorarlberg
Lech is een schattig dorpje om te zien (Foto: © Lech Zürs Tourismus GmbH, Bernadette Otter)

#5. Zwemmen in het Lecher Waldschwimmbad

Als de temperaturen zomers hoog oplopen, dan is het fijn om de kinderen mee te nemen naar een rustig kabbelend riviertje, een bergmeer of een buitenzwembad. In Lech Zürs am Arlberg ligt het Lecher Waldschwimmbad. De temperatuur van het water is ongeveer 25 graden, er zijn een grote ligweide en een leuke glijbaan. Het zwembad is dagelijks van 9.30 tot 19.00 uur geopend en toegang is met de Lech Card gratis.

Zomervakantie tips