Skip to navigation Skip to main content

5 leuke winteractiviteiten in Valloire

15941 - 5 leuke winteractiviteiten in Valloire

Iedereen weet dat je in Valloire uitstekend kunt skiën. Het skigebied in de Franse bergen beschikt over 150 kilometer aan pistes en je kunt er prachtige dagtochten maken. Wie echter een (mid)dagje geen zin heeft om te skiën, kan tal van andere activiteiten ondernemen. Ook voor families met jonge kinderen valt er genoeg te beleven in dit levendige, authentieke wintersportdorp. In dit weblog een overzicht van 5 leuke winteractiviteiten in Valloire.

#1. Microlight vliegen

Een skigebied vanuit de lucht aanschouwen is een aanrader voor iedere wintersporter. In Valloire kun je niet alleen paragliden, maar ook Microlight vliegen. Het tweepersoons vliegtuigje is voorzien van een groot zeil dat als vleugel dient, een propeller en drie ski’s. Voor je het weet hang je in de lucht en vlieg je boven de pistes en bergwereld van Valloire. Wat een ervaring! Vanuit dit perspectief zien de bergen en wintersporters er heel anders uit. Wie geluk heeft (ik!) spot zelfs dieren, zoals gemzen, op de berghellingen.

#2. Met lama’s wandelen

Wie met de familie op wintersport naar Valloire gaat, moet zeker gaan wandelen met gids Gilles en zijn lama’s. De lama’s en de gids zijn echte kindervrienden en staan garant voor een heerlijke middag. De dieren wandelen zonder morren met de kinderen mee en voor gespuug hoef je niet bang te zijn. Halverwege de wandeling is het tijd voor een picknick. Gilles blijkt allemaal lekkernijen (broodjes met jam en slagroom!) in zijn rugtas te hebben zitten. Een onvergetelijke middag voor jong én oud. Wandelen met lama’s in Valloire >

Met lama’s wandelen Valloire

#3. Schaatsen

De dagen dat je in Nederland kunt schaatsen zijn tegenwoordig op één hand te tellen. Als je op wintersport in Valloire bent, moet je daarom zeker even naar de ijsbaan. Op ijsbaan Philippe Candeloro kun je iedere dag van de week, en ook in de avonduren, schaatsen. De ijsbaan bevindt zich vlakbij de kerk, in het centrum van het dorp.

#4. Huskytocht

Wat zijn die honden toch enthousiast! Met luid geblaf word je begroet wanneer je op huskytocht gaat in de omgeving van Valloire. Neem plaats in de slee, geniet van het landschap en laat je op unieke wijze vervoeren door de winterse wereld. Je hoeft echt niet naar Lapland om een huskysafari mee te maken!

Huskytocht Valloire

#5. Segway rijden

Wie niet van dieren houdt, maar toch op een alternatieve manier de omgeving wilt ontdekken, kan gaan Segway rijden! Deze elektrisch aangedreven eenpersoons vervoersmiddelen blijken ook prima in de sneeuw uit de voeten te kunnen. Samen met een gids rijd je door de straatjes en winterse landschappen van Valloire. Een leuke, moderne, maar ook milieuvriendelijke activiteit in de Franse bergen.

Klik hier voor meer informatie over France Montagnes >

We hebben ook geskied in Valloire! Lees hier ons reisverslag >

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.