Weekendje skiën in Winterberg

Weekendje skiën in Winterberg

14 januari 2018

door Yvonne in Wintersport

Voor de meeste bestemmingen in de bergen geldt natuurlijk dat je hier zowel in de zomer als winter een een fantastische tijd kunt beleven. De zomer draait om wandelen en fietsen in een groene omgeving en de winter draait om wandelen en skiën in een witte omgeving. Beiden zijn natuurlijk prachtig! Waarbij er in de zomer veel mooie bestemmingen zijn die relatief dichtbij liggen, is dit in de winter wat lastiger. Skigebieden zijn afhankelijk van sneeuwval en daar heb je niet altijd invloed op. Eén van de populairste skigebieden onder Nederlanders is het Duitse Winterberg en hieronder lees je waarom.

Waar ligt Winterberg?

Op slechts 314 kilometer van Utrecht! En daarmee benoemen we meteen hét grootste voordeel van deze vakantiebestemming. Na slechts een paar uurtjes reizen sta je hier al op de piste. Vanuit Nederland duurt het met de auto ongeveer 4 uur en met de trein zo’n 6 uur. Vanaf meerdere plaatsen kun je ook met een bus meerijden. Het voordeel van deze afstand is dat je in één dag heen en weer kunt of bijvoorbeeld een weekendje kunt gaan skiën.

Skiliftkarussell Winterberg

Het skigebied van Winterberg heet ‘Skiliftkarussell Winterberg’. De totaal zo’n 27 kilometer aan pistes liggen hier tussen de 580 en 820 meter hoogte. Van deze pistekilometers is 1 kilometer zwart en de rest bijna gelijk verdeelt over blauwe en rode pistes. Doordat de pistes op maar liefst zes bergen liggen, kun je hier leuke dagtochten maken. Echt heel moeilijk worden de pistes nergens, waardoor het skigebied uitermate geschikt is voor beginners en skiërs die niet de behoefte voelen om kilometers te vreten. Een dagkaart kost €35,-.

Winterberg
Skiliftkarussell Winterberg (Foto: © Ferienwelt Winterberg)

Activiteiten in Skiliftkarussell Winterberg

Naast skiën en snowboarden kun je nog veel meer leuke activiteiten ondernemen in Winterberg. Het skigebied is niet alleen dichtbij, maar ook aardig compleet. Voor liefhebbers van langlaufen liggen in de omgeving zo’n 50 kilometers aan loipen. De langste loipe is de Kuhlenbergloipe 1, van maar liefst 10,6 kilometer lang! Ook voor fans van rodelen zijn in Winterberg een aantal paden aangelegd. Je vind er twee speciale rodelliften en één lift die je deelt met skiërs en snowboarders. Let op: voor het rodelen heb je een aparte toegangskaart nodig.

Wandelen in Skiliftkarussell Winterberg

Ben je niet zo van het skiën, maar wel dol op winterwandelen? Ook dan zit je goed in Winterberg. Je kunt zowel wandelen over geprepareerde wandelpaden als de sneeuwschoenen onderbinden en gaan sneeuwschoenwandelen. De bekende wandelroutes ‘Rothaarsteig’ en ‘Sauerland Extreem’ vind je in de omgeving van Winterberg.

Winterberg
Plezier tijdens het rodelen (Foto: © Ferienwelt Winterberg)

Berghutten in Skiliftkarussell Winterberg

In Winterberg is het regelmatig erg druk. Vooral tijdens de lunch kan dit natuurlijk wat problemen opleveren. Gelukkig speelt Winterberg hier op in en vind je in het skigebied meerdere berghutten. Bij onder andere Brembergklause, Nordhang-Jause en Quick’s Skihütte kun je heerlijk lunchen. Bij Möppi’s Hütte kun je terecht voor gezellige après-ski.

Zomervakantie tips