Skip to navigation Skip to main content

8 fijne, kleine skigebieden in Oostenrijk

11421 - 8 fijne, kleine skigebieden in Oostenrijk

De meeste Nederlandse wintersporters kiezen voor de grotere skigebieden in Tirol. Deze gebieden hebben haast oneindige pistemogelijkheden, maar ook hogere prijzen, drukte op de pistes en lange rijen bij de skilift. Daarnaast is de kans klein dat je daadwerkelijk van het hele skigebied gebruikt maakt. Natuurlijk heeft Oostenrijk ook een hoop fijne skigebieden die wat kleiner zijn! Niks mis met meerdere keren dezelfde piste nemen toch? Heerlijk zorgeloos skiën. Hieronder 10 van onze favoriete kleine skigebieden op een rijtje.

#1. Turracher Höhe

Het mooie skigebied Turracherhöhe ligt op de grens van de Oostenrijkse provincies Karinthië en Steiermark. De omgeving is heuvelachtig en rustig. Het skigebied ligt om de Turracher See. Hierdoor kun je een skironde maken, waardoor de 40 pistekilometers als twee keer zoveel voelen. De brede pistes zijn heerlijk. Zowel voor de gevorderde skiërs als kinderen zijn hier voldoende mogelijkheden. Het dorp is klein en bestaat voornamelijk uit hotels, appartementen en chalets.

#2. Galtür

Vlakbij het zeer populaire Ischgl ligt het dorp en gelijknamige skigebied Galtür. Deze bestemming staat bekend als ‘luchtkuuroord’ en mensen met allergieën en ademhalingsproblemen kunnen hier vrij ademhalen. De 40 pistekilometers zijn zeer kindvriendelijk. Wil je een dagje naar Ischgl? Dat kan, want het is slechts 15 minuten rijden.

Kleine skigebieden Oostenrijk Galtür
Galtür (Foto: © Österreich Werbung, Pigneter)

#3. Berwang

De Tiroler Zugspitz Arena heeft in totaal meer dan 100 pistekilometers. Deze zijn echter verdeeld over meerdere kleine skigebiedjes en gelijknamige dorpen. Berwang is zo’n fijn traditioneel Oostenrijks dorp. Je vindt hier zo’n 35 pistekilometers op meerdere hellingen. Je kunt hier genieten van een aantal heerlijke blauwe en rode afdalingen. In het hoogseizoen kan het hier echter redelijk druk worden.

Kleine skigebieden Oostenrijk Berwang
Berwang (Foto: © Tirol Werbung)

#4. Sonnenkopf

De Sonnenkopf is onderdeel van het immense skiresort Ski Arlberg. Het voordeel van Sonnenkopf is dat het skigebied in dezelfde prachtige bergwereld ligt als de rest van het skigebied, maar het is niet verbonden met deze pistes. Hierdoor blijft de Sonnenkopf een stuk rustiger. Je vindt hier met name rode pistes en een aantal blauwe.

#5. Tauplitz

Een fijne skibestemming in Steiermark is Tauplitz, een rustig, goedkoop en authentiek Oostenrijks dorp. Eén van de voordelen van dit skigebied is dat het dankzij de ligging zeer sneeuwzeker is. In het dorp vind je een ruime keus aan accommodaties. Het skigebied biedt meer dan 70 pistekilometes, waardoor je je hier niet zult vervelen. Je vindt hier twee deelskigebieden: Die Tauplitz en Loser-Altaussee. Die Tauplitz biedt pistes op de Tauplitzalm.

Kleine skigebieden Oostenrijk Tauplitz
Tauplitz (Foto: © Österreich Werbung, Wolfgang Weinhäupl)

#6. Seefeld

De mondaine wintersportbestemming Seefeld ligt vlakbij Innsbruck en heeft zijn bekendheid met name te danken aan de Olympische spelen van Innsbruck in 1964 en 1976. De bestemming is uitgegroeid tot een waar langlaufparadijs. Maar, ook het skigebied, met 35 pistekilometers, is zeker de moeite waard! De pistes worden nergens echt lastig, waardoor het skigebied geschikt is voor elk niveau wintersporter.

Kleine skigebieden Oostenrijk Seefeld
Seefeld (Foto: © Österreich Werbung, Niederstrasse)

#7. Gargellen

Het skidorp Gargellen ligt in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg. Deze bestemming is relatief snel bereikbaar. Maar, vanaf de hoofdweg moet je nog een aardig stukje door de bergen rijden! Ben je eenmaal in het dorp, dan bevind je op 1423 meter hoogte in een bijzonder mooie omgeving. Het dorp is sfeervol, gezellig en traditioneel Oostenrijks. Voor wintersporters is er 32 kilometer aan pistes, overwegend blauw. Met de skipas krijg je ook toegang tot de pistes van de andere gebieden in het Montafon.

#8. Hochzeiger

Dit fijne skigebied vind je in het Pitztal. De gelijknamige berg is 2560 meter hoog. Vanuit het dal kun je met de 8-persoons Hochzeigerbahn de bergen in. Hier heb je toegang tot ruim 40 kilometer aan pistes. De pistes zijn overwegend rood. Voor gevorderde skiërs en snowboarders is er 8 kilometer aan zwarte piste. Het skigebied is bereikbaar vanuit het dorp Jerzens, een gemoedelijk wintersportdorp.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.