Skip to navigation Skip to main content

Actief in de bergen tijdens het Women's Summer Festival in Ischgl

10835 - Actief in de bergen tijdens het Women's Summer Festival in Ischgl

Na een actieve eerste dag op vrijdag, perfect in balans met een gezellige hike in See en een stevige pilates les op het Women’s Summer Festival terrein, kan het natuurlijk altijd nog actiever. We gaan vandaag al vroeg van start, want ons programma staat bol van de activiteiten. Sunrise Yogales boven op de berg, daarna door naar de SkyFly, Ischgl’s nieuwste attractie en dan snel op de E-bike voor een fietstocht naar Kappl.

Sunrise yogales met fenomenaal uitzicht

Onze sunrise yogales gaat plaatsvinden in het Alpenhaus, stiekem hoop ik nog dat we onze matten op het terras van de Mountain VIP Club mogen leggen en in de buitenlucht onze oefeningen gaan doen, maar helaas beslist de meerderheid van de groep anders. We zullen van binnenuit gaan genieten van het fenomenale uitzicht en dat is ook beslist geen straf. Ik ben geen geoefende yogi en de les is voor mij dan ook alles behalve easy, maar leuk is het zeker. Onze yoga lerares is zeer ervaren en helpt geduldig bij de moeilijkere oefeningen. Ze geeft aan dat onze les vooral in het teken staat van een goede ademhaling en aan het eind van de toch wel intensieve sessie, voel ik mij zowaar echt ontspannen.

In een twee kilometer lang vrije val, naar het dal

We verlaten het Alpenhaus om vervolgens per zipline weer naar het dorp af te dalen. De nieuwste attractie in Ischgl is de SkyFly en die willen we natuurlijk allemaal doen. Via een korte wandeling komen we aan bij het middenstation van de Silvrettabahn op 1.683 meter hoogte. Na de verplichte veiligheids checks, lopen we de trappen op van het SkyFly platform. Om daar in twee tussenstops 2 kilometer naar beneden te zoeven, terug naar het dal. Voel ik gezonde spanning? Ja! Wil ik het meemaken? Zeker weten!

Voordat ik het in de gaten heb, hang ik boven een nogal diepe afgrond te wachten in het tuigje. Naast mij hangt Fleur, die nog maar eens aan de SkyFly meneer vraagt of echt alles is gecheckt. Dan tellen we af….3-2-1!!! We zijn los en kunnen ons gegil niet onderdrukken. Eenmaal onderweg zijn alle angstkriebels verdwenen. Tjonge jonge, wat is dit ongelooflijk mooi en gaaf om te doen! De mooiste beelden zoeven aan mij voorbij en ik weet gewoon niet waar ik kijken moet. Geweldig, wat een ervaring is dit. De overtreffende trap van genieten. Eenmaal in het dal aangekomen, lopen we door het dorp terug naar het Women’s Summer Festival terrein.

Ischgl SkyFly
Daar ga ik dan!

Snelle powerlunch en dan weer door

We hebben nog tijd voor een snelle lunch. Ik kies bewust voor een stevige homemade burger, omdat ik weet dat ik zo weer klaar moet staan voor het laatste en tevens meest actieve onderdeel van deze dag; onze E-bike tocht naar Kappl. Ondanks het fijne elektronische hulpje op deze mountainbike, weet ik dat het pittig gaat worden. Koolhydraten, eiwitten, ijzer én uiteraard het motortje van mijn e-bike gaan mij zeer goed van pas komen!

Per E-bike naar Kappl

En daar gaan we, op naar Kappl. De tocht begint eenvoudig, maar de geasfalteerde weggetjes gaan al snel over in onverharde paadjes met losliggende stenen en gaten. Als ik omhoog kijk ziet de lucht er al behoorlijk dreigend uit. Ik mag graag fietsen en vanwege mijn Limburgse roots ben ik gewend aan heuveltjes, maar dit traject gaat toch vooral straf omhoog. Mijn kuiten branden aardig, maar gelukkig hebben we ondersteuning van de e-bike, wat het een stuk makkelijker maakt! Halverwege rusten we even uit en dan zijn we klaar voor het allerlaatste stukje naar boven.

Eenmaal bij berghut Alpengasthof Dias ben ik trots op mezelf en op de meiden van ons groepje. Na een fijne Afpelstrudel is het tijd voor de afdaling. Het regent gestaag, het mooie weer van de afgelopen dagen laat ons een beetje in de steek, maar we hoeven nu niet meer bergop, dus dat scheelt. Motortje uit, remmen los en vol gas terug naar Ischgl. Eenmaal beneden concluderen we toch echt dat het traject vooral voor getrainde fietsers geschikt is. Maar, we lachen erom, want ondanks dat het pittig was, hadden wij het beslist niet willen missen!

E-biken in Ischgl en Kappl
Het is een pittige tocht op de E-bike

Gouden zet voor sportieve girls

De afgelopen dagen was ik te gast bij het Women’s Summer Festival in Ischgl. Een dorp dat al ontzettend veel leuke events organiseert, maar tot nu was er nog geen event speciaal voor vrouwen die graag actief willen zijn. Ik denk dat het een gouden zet is om deze toe te voegen aan de evenementenkalender. Er zijn natuurlijk legio plekken om naar toe te gaan met vriendinnen en actief te zijn, maar de verscheidenheid aan trainingen, workshops en activiteiten die hier wordt geboden in combinatie met de onbegrensde mogelijkheden van de Paznaundal bergen, maken dit event tot een walhala voor sportieve girls en vriendinnen. Ik hoorde zelfs uit betrouwbare bron dat Ischgl het event volgend jaar weer gaat organiseren, van 27-29 juli 2018! Ik heb het al in m'n agenda staan.

Ischgl SkyFlyA
Het Women’s Summer Festival in Ischgl was een enorm succes!

Yoga Idalp Ischgl
Een yogales in de bergen, wauw!

Yoga Ischgl
Yoga met uitzicht

Lees ook:

Zomer Auteur Female8

Over Leonie

Of het nu gaat om een actieve zomervakantie in Hinterglemm met het gezin, Ladies Only skitrips naar Serfaus of Sankt Anton, een verblijf in het prachtige Zuid-Tirol, of een bezoek aan het alom bekende Closing Weekend in Ischgl aan het eind van het seizoen. Leonie geniet van elke trip met volle teugen.