Hiken & Pilates tijdens het Women's Summer Festival in Ischgl

Hiken & Pilates tijdens het Women

10 augustus 2017

door Leonie in Reisverslagen

Na een stevig ontbijt met de broodnodige dosis koolhydraten – we zijn per slot van rekening in de bergen en gaan wel wat calorietjes verbranden – starten we onze dag met een bezoek aan het Women’s Summer Festival terrein. Een actieve hike staat op het programma. Onze berggids staat al te wachten bij de registratiebalie en nadat wij zijn aangemeld lopen we naar de bus die ons naar See zal brengen. See behoort samen met de dorpen Kappl, Ischgl, Mathon en Galtür tot het Paznaundal en de activiteiten van het Women’s Summer Festival vinden verspreid over deze dorpen plaats.

Voordelig op stap met de Silvretta All inclusive Card

Onderweg in de bus geniet ik al zo van het prachtige landschap dat voorbij schiet. Overigens maak ik – omdat ik de komende dagen in een hotel in Ischgl verblijf - voor deze busrit naar See gebruik van de Silvretta All inclusive Card. Deze Card geeft in de zomer gratis toegang tot alle bussen en kabelbanen in de aangesloten dorpen. Ook de openlucht- en overdekte zwembaden in Ischgl en Galtür en het waterpark in See zijn gratis toegankelijk. Voor de liefhebbers van cultuur biedt de Card ook nog toegang tot het Alpinarium in Galtür en het Kabelbaanmuseum in Ischgl. Echt een uitkomst!

Hike met een gastronomisch doel

Eenmaal in de lift gaat het 1.000 meter omhoog en komen we aan bij het vertrekpunt van onze hike. Ons doel is om naar berghut Alpe Versing te wandelen en daar te genieten van een traditionele Oostenrijkse lunch. Dit doel klinkt mij als muziek in de oren en we gaan snel van start.

Wandelen in Ischgl
Het vertrekpunt van de hike

Wandelen zorgt voor verbinding

De hike is gevarieerd, niet al te inspannend en vooral heel gezellig. Het effect van samen hiken valt mij telkens weer op. Binnen no time komen de leukste gesprekken op gang, beleef je het buiten zijn echt samen en deel je mooie vergezichten. Op de een of andere manier schept het een band. Zelfs als je het Women’s Summer Festival in je eentje zou bezoeken is dat geen enkel probleem. Het sporten en actief zijn met andere dames zorgt echt voor verbinding. Je maakt samen de leukste dingen mee en doordat je soms een beetje moet afzien tijdens een activiteit of elkaar even moet oppeppen of helpen, schept het echt een band en worden vriendschappen geboren.

Uitzicht in Ischgl
Het uitzicht onderweg

Genieten van Käsesplätzle met zelfgemaakte kaas

Eenmaal bij de berghut kunnen we onze benen even rust geven en relaxen in het zonnetje. De huisgemaakte Tiroler Käsesplätzle die vervolgens op tafel komt, smaakt bijzonder goed. De eigenaar van de berghut maakt zelf kaas en heeft een kudde van 48 melkkoeien. Dit levert 35.000 liter melk op en dat verwerken ze tot 3.000 kg kaas en 900 kg boter. Ik hou van deze authentieke en ambachtelijke plekjes. We sluiten de lunch af met een Zirbelschnaps. Zo! Klaar voor de afdaling.

Schnapps
Uiteraard sluiten we af met schnapps!

Voor ieder wat wils

Het Women’s Summer Festival biedt voor ieder wat wils. Trainingen voor gevorderden, maar ook lessen voor beginners. Bijvoorbeeld om een nieuwe sport voor het eerst te proberen. Dat maakt het Festival heel gevarieerd en zorgt voor een divers publiek. Na onze aangename tocht naar See heb ik nog genoeg energie over voor een uurtje Pilates. Via het festivalterrein, waar ik nog snel een healthy smoothie opslurp, gaat het naar de Pilates les. Er is veel animo en alle deelnemers gaan er volle bak tegenaan. De instructeurs spreken allemaal Engels en dat is prettig, want er zijn veel verschillende nationaliteiten aanwezig in de les.

We sluiten af met een heerlijk diner

Na deze les zijn alle spieren lekker los en lopen we terug naar ons hotel. Het is echt heel anders om hier te zijn, zo aan het begin van de zomer. De rust bevalt mij goed. Geluid van skischoenen, skistokken en apresski muziek in is geen velden of wegen te bekennen en dat past perfect bij dit weekend. Hier is nu de focus op overdag samen actief zijn en aan het eind van de middag lekker relaxen. We sluiten deze dag af met een smakelijk diner. Heerlijk. Ik zou hier zomaar aan kunnen wennen.

Diner Ischgl
Wat worden we verwend in Ischgl!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips