Skip to navigation Skip to main content

Women's Summer Festival: een heel weekend girlpower in Ischgl

10830 - Women's Summer Festival: een heel weekend girlpower in Ischgl

Ladies only! Dat is het motto van het eerste ‘Women’s Summer Festival’ in Ischgl. Een heel weekend lang draait het in deze mooie Tiroler bergen om bewegen, plezier, actief zijn, wellness en fashion. Actieve dames – leeftijd speelt geen rol, maar een goede basisconditie is wel erg handig – met interesse in (buiten)sport, kunnen in dit weekend hun hart helemaal ophalen. Nieuwe sporten uitproberen, extra plezier hebben met de sport die je thuis al beoefent, of misschien wel aan je techniek werken. Het kan allemaal. Een bataljon aan professionele instructeurs en coaches staat klaar om jou te begeleiden en alles optimaal te laten beleven.

Onderweg met veel voorpret

Boordevol energie, met een tas gevuld met sportieve kleding en nieuwsgierig naar wat komen gaat, stap ik op het vliegtuig naar München. Vanaf de Beierse luchthaven is het nog ongeveer 3 uur rijden naar Ischgl. Voldoende tijd dus om tijdens deze rit het aanbod aan trainingen en activiteiten van het eerste Women’s Summer Festival te bekijken. Hoe dichterbij we komen, des te mooier het landschap wordt. Ik ken deze route aardig goed. Ischgl is natuurlijk een bekende en geliefde wintersport bestemming en ik heb er al een aantal keren mogen genieten van een heerlijk skivakantie. Erg leuk om er nu te zijn, zo aan het begin van de zomer als alles fris en groen is.

Sneak peek om alvast sfeer te proeven

Na aankomst in Ischgl gaan we meteen even kijken bij het festivalterrein. Het Women’s Summer Festival zou natuurlijk geen echt Women’s Festival zijn als er niet ook aandacht is voor beauty, fashion en fun. Het valt meteen op dat de (sport)masseurs en manicures goed vertegenwoordigd zijn. Ook (outdoor) sports & lifestyle merken staan klaar om hun actuele collecties te tonen. En terwijl wij het festivalterrein verder ontdekken, draait de DJ fijne tunes om ons alvast in de stemming te brengen. Er hangt een lekker, ontspannen sfeertje.

Women’s Summer Festival
Wat een feest om hier te zijn! (Foto: © Thomsen Photography)

Gezonde en stevige kost in de bergen

Er moet ook goed gegeten en gedronken worden, zeker als je actief bent in de bergen. Uiteraard is dat hier ook dik voor mekaar. De foodtrucks op het terrein bieden de nodige variatie op het gebied van healthy, biologische snacks en smoothies. Mocht je na bijvoorbeeld een intensieve (e-)bike of hike tocht toch wel erg veel trek hebben in iets stevigs, dan is de vertrouwde hamburger ook te verkrijgen. Natuurlijk home made en zoals ze hier zeggen ‘vom heimischen Rind’.

Women’s Summer Festival
Alleen maar lekker eten! (Foto: © Thomsen Photography)

Stilte voor de girlpower storm

Ik heb inmiddels een aardig beeld van wat we morgen – als alle trainingen en activiteiten van start gaan – mogen verwachten. Het is nu nog een beetje stilte voor de storm, maar vanaf morgen zal de girlpower ongetwijfeld voelbaar zijn. Nog even genieten van de rust in het dorp en op tijd naar bed, voordat morgen het dorp wordt overspoeld met enthousiaste en actieve Mädels! Meer informatie over het Women’s Summer Festival vind je hier >

Women’s Summer Festival
Gezellig met al die vrouwen! (Foto: © Thomsen Photography)

Ischgl in de zomer
Het is heerlijk in Ischgl!

Sportmasseuse Women’s Summer Festival
Een sportmasseuse in actie (Foto: © Thomsen Photography)

Women’s Summer Festival
Het is onwijs gezellig tijdens het Women’s Summer Festival (Foto: © Thomsen Photography)
Zomer Auteur Female8

Over Leonie

Of het nu gaat om een actieve zomervakantie in Hinterglemm met het gezin, Ladies Only skitrips naar Serfaus of Sankt Anton, een verblijf in het prachtige Zuid-Tirol, of een bezoek aan het alom bekende Closing Weekend in Ischgl aan het eind van het seizoen. Leonie geniet van elke trip met volle teugen.