Skip to navigation Skip to main content

5 tips voor een onvergetelijke vakantie in Ischgl

10770 - 5 tips voor een onvergetelijke vakantie in Ischgl

De dorpen Ischgl, Galtür, Kappl en See liggen in het Oostenrijkse Paznauntal en bieden vele mogelijkheden voor een heerlijke bergvakantie. Zowel liefhebbers van wandelen, mountainbiken, klimmen en klauteren en families met kinderen kunnen hier terecht. In het hele gebied kun je genieten van de leukste voordelen en kortingen met de 'All Inclusive Silvretta Card'. Lees hieronder meer over 5 leuke mogelijkheden in het Paznauntal.

#1. Ischgl Skyfly

In de winter hebben wij 'm al een keer uitgeprobeerd: de Ischgl Skyfly! Deze 2 kilometer lange kabelbaan is absoluut een aanrader, mits je geen last hebt van hoogtevrees. Het startpunt van de Skyfly vind je bij het middenstation van de Fimbabahn. Nadat je bent ingesnoerd in een harnas wordt je aan de kabel gehangen. Tijdens de tocht bereik je snelheden tot wel 84 km/h! Toch een beetje last van hoogtevrees? Geen zorgen, als je éénmaal hangt dan zorgen adrenaline en de prachtige omgeving voor veel plezier.

ischgl skyfly
De Ischgl SkyFly (Foto: © Tourismusverband Paznaun - Ischgl)

#2. Bike-Eldorado Ischgl

In de omgeving van Ischgl, Kappl en Galtür kun je terecht voor heerlijke fietstochten. Zowel door het dal als in de bergen zijn er mogelijkheden voor fietsers en mountainbikers. Voor mountainbikers liggen er 38 tochten in het dal. Ischgl heeft de routes verdeeld in drie niveaus: Klassiek, Enduro en Big Mountain. De routes op Klassiek niveau lopen vooral door het dal en de Big Mountain paden lopen door de bergen. Tip: je kunt in Ischgl ook een meerdaagse MTB-vakantie doen.

Mountainbike ischgl
Ischgl biedt veel mooie MTB-paden (Foto: © Tourismusverband Paznaun - Ischgl)

#3. Wandelen en bergsport in Galtür

Iets verderop in het Paznauntal ligt het bergdorp Galtür in een prachtige omgeving perfect voor outdoorsporters. Vanuit Galtür kun je genieten van 250 kilometer aan wandel-, fiets- en plezierwegen. Daarnaast biedt Galtür meerdere klim- en klautermogelijkheden zoals het boulderparadijs Silvapark. Natuurlijk zijn er voor zowel beginners als gevorderden verschillende mogelijkheden. Bekijk hier het accommodatie aanbod >

klimmen galtur
In Galtür kunnen beginners en gevorderden klimmen (Foto: © Tourismusverband Paznaun - Ischgl)

#4. Plezier & Actie in Kappl

Met de kinderen op vakantie in het Paznauntal? Dan is Kappl een geschikte bestemming. Het pittoreske Kappl ligt op 1830 meter hoogte en biedt een aantal leuke activiteiten voor families. De familietip is absoluut 'Sunny Mountain Erlebnispark'. Dit bergbelevenispark bereik je met de gondel. Naast meerdere speeltoestellen vind je hier onder andere het Almmuseum, discogolf, de Flying Fox en een kinderboerderij.

Kappl met de familie
Kappl is een fijne bestemming voor het hele gezin (Foto: © Tourismusverband Paznaun - Ischgl)

#5. Kinderparadijs in See

Zijn de kinderen dol op water? Dan moet je natuurlijk naar See! Zoals de naam al verklapt, vind je midden in dit gezellige dorp een speel-, sport- en waterpark. Terwijl de kleine gasten hier eindeloos kunnen ravotten in het water, kunnen ouders heerlijk ontspannen op het strand of de ligweide. Aan het water vind je een fijn restaurant waar je heerlijk kunt lunchen. Voor de kinderen zijn er rondom het meer verschillende leuke activiteiten mogelijk, zoals beachvolleybal en een speeltuin. Bekijk het aanbod in See hier >

Waterpret in See
See biedt waterpret voor het hele gezin (Foto: © Tourismusverband Paznaun - Ischgl)
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.