Skip to navigation Skip to main content

Fietsen in Valle d'Aosta

10170 - Fietsen in Valle d'Aosta

De Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta beschikt over ongekende outdoor mogelijkheden in een imposante bergnatuur. Naast dat het dal ideaal is voor trektochten, vanwege de uitstekende wandelmogelijkheden, is het tevens ook de perfecte omgeving om te mountainbiken. Deze sport kan hier uitstekend beoefend worden vanwege de ruige bergwereld. Maar Valle d’Aosta kent ook een zachte kant. Met zonnige en aangename heuvels, weilanden en wijngaarden. De fiets is de beste manier om het prachtige landschap te ontdekken en ervan te genieten. Dit maakt van Valle d’Aosta een waar mountainbike walhalla voor de actieve vakantieganger.

Fietsen tussen de steenbokken

Een van de mooiste mountainbike routes van Valle d’Aosta loopt dwars door het Nationaal Park Gran Paradiso. Dit park is het oudste nationaal park van Italië en beschikt over de prachtigste flora en fauna in een imposante bergnatuur. Tijdens deze fietstocht is het mogelijk om ‘wilde dieren’ zoals gemzen, arenden, lammergieren en steenbokken tegen te komen. Dit maakt de ervaring van één met de natuur zijn optimaal.

Helibiken, voor de echte waaghalzen

Voor de echte avonturiers bestaat er helibiken. Tijdens een helikoptervlucht wordt je gedropt, samen met een gids, op een prachtige locatie in de bergen, waar je zelf de ruige bergwereld per mountainbike kan ontdekken. Een uniek avontuur!

De Bike VdA Club

Een aantal fietsfans hebben samen de Bike VdA Club opgericht. Deze club organiseert vakanties die speciaal zijn ontwikkelt voor mensen die al fietsend hun vakantie willen doorbrengen. Of het nu op de vlakte, op de bergtoppen of zelfs in de lucht is. Het is allemaal mogelijk met de Bike VdA Club.

Voor iedereen

De tochten die worden aangeboden zijn niet alleen geschikt voor de ervaren mountainbikers. Ook gezinnen of onervaren mountainbikers kunnen hier terecht. Tijdens de rustigere tochten geniet je optimaal van het uitzicht. Fietsen over de mooiste landschappen, langs dieren, het is allemaal mogelijk in Valle d’Aosta. Daarnaast heeft de club hotels en fietsressorts die zich specifiek richten op fietsers voor zowel freeride als downhill activiteiten. Maar ook biedt de club professionele instructeurs en gidsen aan die je meenemen langs de meest fascinerende fietsroutes.

Mountainbiken

Verkoeling in warme tijden

Deze indrukwekkende regio leent zich vanwege de imposante bergwereld voor nog veel meer outdoor activiteiten. Zo kan de regio bijvoorbeeld ook vanaf het water worden ontdekt. De wilde rivieren van Valle d’Aosta zijn het decor voor een scala aan spectaculaire wateractiviteiten. Denk hierbij aan kajakken, kanoën, raften, hydrospeeding of canyoning (een activiteit die watersport combineert met bergbeklimmen) op onder andere de rivier de Dora Baltea.

Valle d’Aosta, meer dan natuur en avontuur

Na een dag vol inspanning is het tijd voor ontspanning! Geniet in de hoofdstad Aosta van de Italiaanse keuken, de winkels of een van de verschillende wellness faciliteiten waar je een goede voorbereiding kan treffen op een nieuwe dag vol avontuur!

Voor meer informatie over Valle d’Aosta kijk op www.visitaosta.nl >>

Zomer Joeri

Over Joeri

Of het nu winter of zomer is, Joeri wordt ongelooflijk enthousiast van de prachtige natuur in de bergen en activiteiten die je in de Alpen kunt doen. Met name Oostenrijk is zijn favoriete vakantieland, waar hij jaar in jaar uit te vinden is om te genieten van de prachtige bergwereld.