Skip to navigation Skip to main content

“Fisser Gonde” : leerzame en schitterende natuur in Fiss

10079 - “Fisser Gonde” : leerzame en schitterende natuur in Fiss

Iedereen die wel eens in Fiss geweest is, heeft onderaan bij de middelste Sattelkopf, boven de Möseralm deze rotspartij gezien. Deze witachtige rotsen zijn heel vroeger door onweer afgebroken en sinds 1977 is deze “Stuangonde” een natuurmonument in Fiss. De Fisser Gonde staat bekend vanwege zijn veelvoudige flora.

Kijken, ervaren en ontdekken

De Fisser Gonde heeft een oppervlakte van ruim 40.000 m² en inmiddels is er een interessante themawandeling gemaakt met 25 verschillende stations. In ongeveer anderhalf uur kan men de gehele ronde maken. Vooral voor kinderen is het erg leuk en interessant, omdat ze elke keer spelenderwijs iets over de Gonde in Fiss, de natuur en ook de geschiedenis kunnen leren. Je volgt het historische bergpad, die de boeren vroeger aflegden. Kinderen klimmen in een boomhuis, gaan op zoek naar dieren in de Gonde en kunnen overal kijken, ontdekken en ervaren. Ook voor volwassenen is deze rondweg erg interessant mede door de bijzonder mooie omgeving.

sparren fiss

Ideaal met kinderen

Bovenaan de Gonde gekomen is er een mooi uitzichtpunt en een heerlijke plek voor een kleine pauze. De themaweg is heel makkelijk te bereiken. Je kunt met de gondel Möseralmbahn omhoog en dan is het begin van de Gonde ca. 5 minuutjes vanaf het Möseralmrestaurant vandaan. Je gaat over een klein beekje en daar ziet u al de poort van de Fisser Gonde met aansluitend een schitterend bos van sparren. Bij de Möseralm vindt u ook het Funpark met de Fisser Flitzer, Fisser Flieger, de Skyswing en een enorme springtoren met luchtkussen. Benieuwd naar de sneeuw? Dan vind je hier zelfs een sneeuwveld, waarin de kinderen heerlijk kunnen spelen. Kortom, de Fisser Steingonde in combinatie met het Funpark op de Möseralm is een heerlijk dagje uit, waarin plezier met kennis samen komt!

Zomer Auteur Female

Over Suzanne

Suzanne wilde het liefst elke dag wakker worden in de bergen, dus heeft ze daarvoor gezorgd. De bergen zijn haar thuis en bijna elke dag gaat ze heerlijk wandelen, mountainbiken en kan ze genieten van het waanzinnige uitzicht.