Omgeving Riederalp (Zwitserland)

© RIEDERALP MÖREL TOURISMUS

Omgeving Riederalp

De Aletsch Arena wordt gevormd door de plaatsjes Riederalp, Bettmeralp en Fiesch. Voor een gezinsvakantie zijn de dorpen ideaal. De liften beginnen bijna pal voor de deur en de dorpen zijn autovrij. Alle drie de plaatsen zijn dus alleen met de kabelbaan te bereiken. Vanaf het bergstation Riederfurka heb je een prachtig uitzicht op de Aletschgletsjer; de langste gletsjer van de Alpen. Aan de overkant van de Rhône vallei heb je uitzicht op imposante bergen van de Mischabel groep, de Matterhorn en de Weisshorn. Aletsch Arena is een heerlijk wandelgebied. Voor elk niveau zijn er routes. Er worden ook wandeltochten georganiseerd, een aantal daarvan heeft als hoogtepunt de Aletschgletsjer.

Liften

  • In Aletsch liggen verschillende liften, deze zijn niet allemaal in de zomer geopend. Aangezien een aantal dorpen hoog in de bergen ligt en alleen met de lift te bereiken zijn, zijn er genoeg liften open om de bergen in de omgeving te verkennen.

Meren en Rivieren

  • In het Aletschgebiet liggen verschillende meren en stroompjes. Hoewel het een vrij waterrijke omgeving is, wordt er niet intensief aan watersporten gedaan. Er kan gevist worden en op sommige plaatsen ook geraft. Zwemmen kan alleen in één van de zwembaden in de regio. Verder is er nog de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van de Alpen.

Zomervakantie tips

Weer Riederalp

Vandaag Morgen Overmorgen
-13°-8° -14°-4° -6°-2°

Locatie

-->