Vakantie Schwyz (Zwitserland)

Schwyz
© Pixabay - MyriRoet

Schwyz is centraal gelegen in het historische hart van Zwitserland en heeft veel te bieden op het gebied van natuur, avontuur, cultuur en historie. In Schwyz vind je alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie in de bergen: ongerepte natuurgebieden, autovrije dorpjes en prachtige meren.

In Schwyz valt van alles te ontdekken voor kleine en grote avonturiers. Neem het autovrije dorp Stoos, gelegen op een zonneplateau met schitterend uitzicht op de Vierwaldstättersee. Vanaf hier starten verschillende wandelingen en fietsroutes. Het Muotathal staat bekend om het grootste sparrenoerwoud van Europa en het Hölloch; één van de langste grottenstelsels ter wereld. In Alpamara, het grootste waterpark van het land, kun je terecht voor verwarmde zwembaden, glijbanen en wellnessbehandelingen.

Dorpen in Schwyz

name

Midden in de glooiende heuvels boven de Vierwaldstättersee ligt het Zwitserse dorp Morschach. Het dorp is gelegen op een zonnige berghelling en is gemakkelijk te bereiken vanuit Luzern en Zürich. De highlights van het dorp zijn – naast de Vierwald...Lees meer over Morschach

Locatie

Zomervakantie tips