Skip to navigation Skip to main content
Brienz
© Spalder Media Group
Zwitserland

Vakantie Brienz

  • Traditioneel houtsnijdersdorp aan een turquoiseblauw meer
  • Tal van wandelpaden door de bergen en langs het meer
  • Pittoreske dorpskern
  • Vol met culturele bezienswaardigheden

Gelegen aan het diepblauw-gekleurde water van het gelijknamige meer, ligt het bergdorp Brienz. Nog altijd vasthoudend aan tradities en cultuur, kenmerkt het plaatsje zich als houtsnijdersdorp en vind je er knusse straatjes en bloemrijke chalets. Met een landschap dat uitnodigend is voor vele activiteiten in de natuur, direct aan het frisse water en met een gezellige dorpskern, is Brienz een fijne verblijfsplaats voor jong en oud. Hier is voor ieder wat wils tijdens een zomervakantie in Zwitserland.

Het dorp herbergt een aantal straatjes die direct op een ansichtkaart zouden kunnen staan. De houten huizen die uit de 18e eeuw stammen en die zomers gekleurd zijn met bloemen, geven Brienz een pittoreske uitstraling. Bovendien is hier de eeuwenoude traditie en kunst van het houtsnijden overal terug te zien en beschikt het dorp over een ‘houtsnijdersschool’ en bijbehorend museum, waar je de kneepjes van het vak kunt ontdekken. Breng je een bezoek aan openluchtmuseum Ballenberg, dan is er de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan en kun je je eigen houtgesneden ontwerp maken. Dit museum bevindt zich in Hofstetten bei Brienz en stelt tal van authentieke boerderijen en dieren tentoon, er zijn speurtochten voor kinderen te doen en er is een barbecueplaats.

Het meer van Brienz

De omgeving van het plaatsje leent zich bijzonder goed voor tochten en activiteiten in de natuur. Een aanrader om de regio te ontdekken is een rit de berg op met de Brienzer Rothornbahn, een historische stoomtrein naar de Brienzer Rothorn, waar waanzinnige uitzichten op je liggen te wachten. Ook te voet kun je genieten van panoramabeelden over het meer, want er loopt een groot netwerk aan wandelpaden door het bergenlandschap. De Brienzersee is dankzij het felgekleurde water en omringd door hoge bergtoppen een echte blikvanger in de omgeving. Het is dan ook geen verrassing dat er tal van mogelijkheden zijn om zonnige dagen op en aan het meer te besteden. Om via het meer de omgeving te verkennen is een boottocht een echte aanrader, waarbij je langs de andere schattige dorpjes aan het meer vaart.

Toeristeninformatie voor Brienz
Name Brienz Tourismus
E-mail info@brienz-tourismus.ch
Telefoon 9528080
Algemene Informatie
Aantal inwoners 2998
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 852 km
Hoogte Dorp 566
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 4
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 11
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart