Skip to navigation Skip to main content
Schwende
© Switzerland Tourism/Martin Maegli
Zwitserland

Vakantie Schwende

  • Rustieke plek en poort naar de prehistorische grotten
  • Verzameling van boerderijen in een kleurrijk dal
  • Ruim aanbod aan bergwandelingen
  • De grotten van Wildkirchli in het bereik

De gemeente Schwende ligt op een hoogte van 838 meter in Zwitserland. Het dorpje telt niet meer dan 2200 inwoners en bestaat uit charmante, Zwitserse huisjes die verspreid door het dal staan. Het is vooral boerenlandschap dat hier overheerst en het plaatsje kent dan ook geen drukke dorpskern. De traditionele woningen, het kerkje en de bergtoppen geven Schwende een rustieke uitstraling en maken van het dorp een vreedzame vakantiebestemming. Voor een rustig verblijf tijdens je zomervakantie ben je in dit plaatsje aan het goede adres.

Het plaatsje kenmerkt zich als grootste wijk van Appenzell Innerrhoden en bestaat uit een aantal nederzettingen. Hoewel het dorp zelf niet heel bruisend is, is het wel een ideaal startpunt voor vele activiteiten in de natuur. Vanuit Schwende loopt een gondel naar de Ebenalp, waar vandaan een flink aantal wandeltochten te maken zijn. Er zijn toegankelijke routes om te wandelen, maar er zijn ook uitdagendere tochten door het berglandschap te maken. Een prachtige wandeling die goed te doen is, start bij de gondel in het dorpsdeel Wasserauen. Eenmaal boven wandel je langs indrukwekkende uitzichten en loop je via Blättli, Bommen en Gartenwald weer terug naar het bergstation van Ebenalp. De route is nog geen vier kilometer lang en in totaal ben je zo’n tweeënhalf uur onderweg.

Accommodaties bij reispartners in Schwende

De grotten van Wildkirchli in Schwende

Een uitstap naar deze prehistorische bezienswaardigheid mag zeker niet aan een vakantie in Schwende ontbreken. De grotten van Wildkirchli liggen op een unieke locatie tussen de bergtoppen op een hoogte van 1500 meter en zijn een bijzondere attractie. Je kunt er rondleidingen volgen waar er meer verteld wordt over de vondsten uit het stenen tijdperk, en deze kunnen bewonderd worden in het bijbehorende museum. Ook is er een kleine kapel gebouwd en kun je genieten van Zwitserse specialiteiten in het bergrestaurant bij de grotten. De grotten bereik je middels een wandeling vanuit Wasserauen naar boven, of je neemt het bakje naar boven en wandelt in zo’n 20 minuten bergafwaarts naar de grotten toe.

Toeristeninformatie voor Schwende
Name Appenzellerland Tourismus AI
E-mail info@appenzell.ch
Telefoon 7889641
Algemene informatie
Aantal inwoners 2184
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 828 km
Hoogte dorp 838
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 11
Bars & cafés 2
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart