Skip to navigation Skip to main content
Fietsen Imst
Oostenrijk

Fietsen in Imst

Imst telt 285 km aan mountainbikeroutes
Ook zijn er 169 fietspaden te vinden in de omgeving
Volg de vierde etappe van de BIKE EVEREST TIROL
Leuk voor jong en oud: de Pumptrack in Imst

Fietsvakantie in Imst

Imst ligt in Tirol en is een gevarieerde fietsbestemming voor zowel beginners en families als gevorderden. In de regio krijg je toegang tot ruim 285 km aan mountainbikeroutes en 169 fietspaden. Ook e-bikers komen hier prima aan hun trekken. In de omgeving vind je verschillende fietswinkels waar materiaal te huren is. Ook zijn talrijke accommodaties in Imst aangepast aan de behoeften van fietsers. Ontdek de mountainbike- en fietsroutes en ervaar de gevarieerde omgeving.

Mountainbiken in Imst

Ontdek de vakantieregio Imst met een mountainbike en volg de vele fietsroutes die je leiden over de alpenweiden. Kies uit spannende tochten of eenvoudige mountainbikeroutes. Imst ligt direct aan de Bike Trail Tirol, de grootste vereniging van mountainbikeroutes in West-Oostenrijk. Leuk voor jong en oud is de Pumptrack in Imst. Waag jezelf aan steile kuipbochten, golven en kleine sprongen. Verder loopt een deel van de BIKE EVEREST TIROL door de omgeving van Imst. Deze mountainbiketocht bestaat uit zeven etappes en de vierde etappe begint bij Imst. De route is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Mountainbiken in Imst(Foto: © Spalder Media Group)

Fietsvakantie in Imst

Wie op zoek is naar een fietsvakantie kan in Imst zijn hart ophalen. Je vindt hier aantrekkelijke tochten door de Tiroolse bergwereld. Een hoogtepunt is de Imster fietsmarathon. Deze vindt plaats op 15 en 16 mei. Je kunt kiezen uit drie routes, namelijk route A van 110 kilometer en 2.300 hoogtemeters, route B van 90 kilometer of het panoramacircuit van 70 kilometer lang. Andere aanraders voor fietsers zijn de Haimingerberg Sattele of de Tour Ausserfern. Imst is ook goed te ontdekken met de e-bike. Er zijn verschillende verhuur- en oplaadpunten te vinden.

Fietsen
Aantal fietspaden 21
Aantal km mountainbikeroutes
Tochten met gids?
GPS routes beschikbaar?
Aantal km fietspaden 260
Mountainbikepaden voor beginners?
Mountainbikepaden voor gevorderden?
Mountainbikepaden voor experts?