Skip to navigation Skip to main content
Weissensee 8
© Weissensee Tourismus / Martin Steinthaler
Oostenrijk

Familievakantie in Weißensee (meer)

Ga de bergen in met de Bergbahn Weissensee
Waterpret in en rond de Weißensee
Tal van familievriendelijke accommodaties

Kleine en authentieke dorpjes, vele activiteiten in de buitenlucht en het prachtige, heldere water maken de Weißensee tot een superbestemming voor gezinnen met kinderen. Rondom het meer liggen diverse plaatsjes, klein en rustig, met elk een eigen sfeertje en familievriendelijke accommodaties.

De temperatuur van het meer kan in de zomer oplopen tot een temperatuur van 24 graden, dus lekker om met de kinderen te zwemmen bij een van de weides langs het meer. Daarnaast is het warme meer ideaal om te zwemmen of watersporten te oefenen zoals suppen, zeilen, surfen, duiken, kanoën, kajakken, vissen of waterskiën.

Activiteiten met kinderen bij de Weissensee

De Weissensee heeft voor families met kinderen speciale wandelingen. Er zijn negen themawandelingen door de bergen, bossen of langs het meer. Tijdens deze wandelingen maken kinderen kennis met spannende mythes en legendes van de Weissensee en leren ze meer over de dieren en de natuur.

Voor gezinnen zijn er ook kindvriendelijke routes met weinig hoogteverschil om te fietsen, rondom het meer en in de bergen. Daarnaast is er voor gezinnen met jongere kinderen een speciaal kinderprogramma. Tijdens verschillende activiteiten verkennen kinderen de natuurlijke omgeving zoals met paardrijden, mountainbiken of met een boottocht.

Kamperen bij de Weissensee: dit zijn de mooiste campings >