Skip to navigation Skip to main content
Stockfoto Dorp
Oostenrijk

Vakantie Kirchbach

  • Zeer gastvriendelijke boerengemeente dat nog altijd vasthoudt aan traditie
  • Bekend om hun lokale kaas
  • Mogelijkheid om te paragliden over het dal
  • Talrijke fiets- en wandelroutes

Het dorpje Kirchbach ligt op een hoogte van 640 meter in de deelstaat Karinthië. Het Oostenrijkse dorp straalt een traditionele sfeer uit met vele boerderijen door het dal. Met de pittoreske straatjes, de antieke molens en de oudste boerderij van het land waan je je in dit dorpje nog even in de tijd van vroeger. Kirchbach staat vooral bekend om de kaas die er geproduceerd wordt en daar is de lokale bevolking behoorlijk trots op! Verblijf je in dit charmante plaatsje, dan ben je verzekerd van mooie zomervakantie in de Alpen.

In Kirchbach staat veel in het teken van de kaas die er traditiegewijs geproduceerd wordt, de zogenoemde Gailtaler Almkäse g.U. De kaaswandelroute is er dan ook één die je in deze regio gedaan moet hebben. De wandeltocht is zo’n 30 kilometer lang en loopt tussen imposante bergtoppen en langs molens. Extra leuk is het om deze route te paard te volgen. Daarnaast beschikt het plaatsje over een aantal andere bijzondere bezienswaardigheden. Het kasteel Thurnhof is een eeuwenoud bouwwerk dat tegenwoordig als gasthuis wordt gebruikt. Ook de St. Michael kerk is een markant gebouw dat je van mijlenver kunt zien liggen en is een prachtige aanblik.

Activiteiten in Kirchbach

Gelegen tussen de Gailtaler Alpen en de Karnische Alpen ben je op deze plek omgeven door een schitterende omgeving dat veel mogelijkheden biedt voor natuuractiviteiten. Je kunt de regio op een fantastische manier ontdekken door te gaan paragliden over de vallei. Bovendien zijn er een flink aantal wandel- en mountainbikeroutes die tussen een hoogte van 600 meter en 2300 meter lopen. De Gailtal Radweg R3 cycle route is er één die toegankelijk is voor de hele familie. En ben je met het hele gezin op zomervakantie in Kirchbach, dan mag een bezoek aan het buitenzwembad in het dorp absoluut niet ontbreken.

Toeristeninformatie voor Kirchbach
Name Marktgemeinde Kirchbach
E-mail kirchbach@ktn.gde.at
Telefoon 02280
Algemene Informatie
Aantal inwoners 2500
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1129 km
Hoogte Dorp 640
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 8
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart