Vakantie Zuid Noorwegen (Noorwegen)

Zuid Noorwegen
© Jens Peder Løkke

Gevarieerd en afwisselend, zo zou je de regio Zuid-Noorwegen kunnen typeren. Je vindt hier stranden, en vissersdorpjes maar ook uitgestrekte bossen en hoogvlaktes. Het is een regio met meerdere gezichten wat het ideaal maakt voor een veelzijdige vakantie. In Zuid-Noorwegen kun je heerlijk ontspannen, maar behoren ook tal van outdoor activiteiten tot de mogelijkheden.

Voor stilte en ongerepte natuur moet je naar het grootste beschermde natuurreservaat van Noorwegen, de Hardangervidda. Dit is een van de grootste hoogvlaktes van Europa en een ideale locatie om te wandelen, vissen of te fietsen. Vergis je niet in het klimaat van Zuid-Noorwegen! Het is hier relatief warm waardoor ontspannen aan het strand ook goed mogelijk is.

Dorpen in Zuid Noorwegen

name

Zuid-Noorwegen is een veelzijdige regio met een afwisselend landschap. Rotsige kusten met pittoreske dorpjes en in het binnenland uitgestrekte bossen met meren, rivieren en bergen. Zowel rustzoekers, families als actievelingen voelen zich thuis in...Lees meer over Zuid-Noorwegen

Locatie

Zomervakantie tips