Vakantie Noord Noorwegen (Noorwegen)

Noord Noorwegen
© Bjarne Riesto

Noord-Noorwegen is een regio van uitersten. Soms is het hier vrijwel de hele dag donker en in de zomer zijn de dagen langer dan de nacht. Hier bevind je je vlakbij de poolcirkel en het noorderlicht is hier vaker te zien dan waar dan ook ter wereld. Hoewel Noord-Noorwegen een derde deel van het land bestrijkt, wonen hier relatief weinig mensen. Je kunt in alle rust genieten van de ruige natuur en bijzondere natuurverschijnselen.

Hoe noordelijker je in Noord-Noorwegen komt, hoe arctischer het landschap wordt. Bergketens, fjorden en uiteindelijk nog slechts weinig begroeiing. Het meest noordelijke puntje van de regio is misschien ook wel het meest beroemd. De Noordkaap is het ultieme reisdoel en een van de meest bijzondere plekken op aarde. Hier sta je letterlijke op het einde van de wereld en bevind je je op ‘slechts’ 2080 kilometer van de Noordpool.

Dorpen in Noord Noorwegen

name

Noord-Noorwegen is de noordelijkste provincie van Noorwegen en kenmerkt zich door de ruige natuur. Eilanden, hoge bergtoppen, fjorden, bos, rivieren, de natuur is overweldigend. De meest inwoners (in totaal 500.000) wonen aan de kust in knusse vis...Lees meer over Noord-Noorwegen

Locatie

Zomervakantie tips