Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - hmkldf5fjqxnvwxkejhn
© Gitschberg Jochtal AG / Hannes Niederkofler
  • Typisch bergdorpje in Zuid-Tirol
  • Gelegen in een uitgestrekte vallei
  • Aangenaam klimaat dankzij beschutte ligging
  • Tal van wandeltochten om te maken

Het kleine plaatsje Vals maakt deel uit van de gemeente Mühlbach in Italië. Massatoerisme is er in dit gemoedelijke dorpje nauwelijks en het dorp bestaat voornamelijk uit een aantal familieaccommodaties en berghutten. Karakteriserend voor het Italiaanse bergdorp zijn de oude boerenhuizen waarvan sommige nog dateren uit de middeleeuwen.

Bovendien heeft rust in Vals de overhand, omdat er geen doorlopend verkeer in het dorp mogelijk is. Ondanks de kleine omvang van het plaatsje, is Vals een geliefde bestemming voor een zomervakantie in de bergen. Dankzij een prachtige ligging in een uitgestrekt dal zijn er vanuit het dorp tal van mogelijkheden om de regio te ontdekken middels een wandeling, fietstocht of door de bergtoppen te bestijgen.

Tip: uitzichtplatform Gitschberg

Met een ligging op een hoogte van 1353 meter en beschut door de bergen van de Pfunderer bergen heeft Vals een aangenaam klimaat. Bovendien is het dorp een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen door de omgeving. Een leuke gethematiseerde route is de wandelweg Milchsteig, dat in het teken staat van de lokale melkproductie. Het pad loopt naar Fane Alm, een typisch alpendorpje dat zich bevindt op een uitgestrekte weide en dat bestaat uit houten huisjes, berghutten en een kapelletje. De route begint in het dorp bij de Kurzkofelhütte en via pad 17 wandel je bergopwaarts naar het karakteristieke plaatsje. Een ander leuk uitstapje is het uitzichtplatform Gitschberg. De Schillingbahn richting Gitschberg-Jochtal vertrekt aan de rand van het dorp.

Wandelen op hoogte vanuit Vals

Met de Pfunderer bergen in het bereik en de hoogste top Wilde Kreuzspitze die tot 3134 meter reikt, kun je hier ook prachtige wandelingen op grote hoogte maken. Vanaf Fane Alm in Vals start een wandeltocht richting de top. Het pad neemt je eerst mee naar de Brixner Hütte, waar je kunt genieten van regionale heerlijkheden al kijkend op een schitterend uitzicht voordat je je tocht voortzet. Vervolgens maak je de klim naar de Rauhtaljoch, een steile weg en uitdagend stuk, maar waar je wel beloond wordt met wederom een waanzinnig uitzicht. Daarna kun je je aan het laatste stukje wagen tot de bergtop, waar je een uitkijkpunt hebt met zicht over de Zillertaler Alpen. Het is een dagvullende tocht maar als je wel van een pittige wandeling houdt, dan is deze tocht absoluut de moeite waard.

Weer in Vals

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
13°C / 26°C

Vorstgrens

3426 meter

Regen

0 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
9°C / 25°C

Vorstgrens

3414 meter

Regen

0 mm
Toeristeninformatie voor Vals
Name Ski- und Almenregion Gitschberg Jochtal
E-mail info@gitschberg-jochtal.com
Telefoon 886048
Website http://htpp
Algemene Informatie
Aantal inwoners 600
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1041 km
Hoogte Dorp 1350
Aantal toeristenbedden 759
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 3
Bars & cafés 15
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 2
Casino
Theater
Ballonvaart