Skip to navigation Skip to main content
Fietsengardameer
© Spalder Media Group
Italië

Fietsen in Gardameer

Fietsen rond het Gardameer

Rond het Gardameer vermaken met name mountainbikers en wielrenners zich.
De wegen rond het Gardameer overbruggen het nodige hoogteverschil. Daarnaast is de weg niet altijd van een goede kwaliteit, is het vaak erg druk en passeer je onderweg diverse tunnels.
Tip: Garda by Bike fietspad van 140 kilometer

Gardameer is een ideale bestemming voor recreatieve fietsers, wielrenners en mountainbikers. Rond Gardameer het liggen tal van mountainbikeroutes en sportieve fietsers kunnen zich wagen aan tal van minder uitdagende tochten.

Wielrenners zoeken juist de beklimmingen in de buurt van Gardameer op. Door de opkomst van de e-bike is fietsen in de bergen bovendien voor iedereen mogelijk. Op deze pagina vind je alles over fietsen en mountainbiken in Gardameer.

Fietsen rond het Gardameer: Garda by Bike

De doorgaande wegen rond het Gardameer lenen zich minder voor een ontspannen fietstocht. Er is veel verkeer en op de routes liggen diverse tunnels. Een veel beter alternatief is fietsen op het speciale fietspad rond het meer! De cyclopista del Garda, of Garda by Bike, is een fietspad met een lengte van ruim 140 kilometer. Garda by Bike wordt gerekend tot de mooiste fietspaden van Europa. Op diverse stukken zweeft het pad ruim 40 meter boven het Gardameer! In 2025 moet het complete Gardameer fietspad af zijn.

Mountainbiken bij het Gardameer

Mountainbikers vinden rond het Gardameer de nodige mogelijkheden. Met name aan de noordzijde, bij Riva del Garda, Torbole en op de Monte Baldo, zijn goede mountainbikepaden. Aanrader is de Strada del Ponale. Deze oude straat is gesloten voor gemotoriseerd verkeer en opengesteld voor mountainbikers en wandelaars. Je kunt de route eenvoudig uitbreiden richting het Ledromeer.

Wielrennen bij het Gardameer

Het Gardameer wordt omringd door bergen die je uitstekend met de racefiets kunt beklimmen. Wanneer je de doorgaande wegen rond het Gardameer mijdt, heb je niet al te veel last van het verkeer. Beklimmingen bij het Gardameer die je niet mag missen zijn de Monte Baldo, Prada Alta, Prato di Nago, Passo Santa Barbara, Passo di Tremalzo en Passo di San Giovanni. Met name vanaf de noordwestkant van het Gardameer kun je mooie tochten maken met de racefiets.