Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - fvaqbvikeyrenh21av2q
© Office de Tourisme La Bresse
Frankrijk

Vakantie La Bresse

  • Sportief dorp met tal van faciliteiten voor een familievakantie
  • Ruim 300 km aan wandelpaden
  • Culturele en historische bezienswaardigheden
  • Avonturenpark voor jong en oud

La Bresse is een gemoedelijk bergdorp dat in het hart van de Vogezen ligt. In het dorp overheerst er een knusse sfeer met een groot aantal traditionele restaurants, winkeltjes met lokale producten en een gezellige wijnbar.

La Bresse is een geliefde locatie voor een zomervakantie met kinderen vanwege de vele gezinsmogelijkheden in het plaatsje en de omgeving. Zo is er bijvoorbeeld een overdekt zwembad, zijn er diverse wellnessmogelijkheden en zijn er vanuit hier tal van sportieve activiteiten te doen. La Bresse is een veelzijdige plaats in Frankrijk met een uiterst gastvriendelijke ambiance.

Wat is er te doen in La Bresse?

La Bresse kent naast sportieve mogelijkheden ook een aantal culturele hoogtepunten. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van dit Franse plaatsje, dan is een bezoek aan het museum ‘Les Hautes Mynes’ aan te raden. Hier leer je meer over de achtergrond van de mijnwerkers en kun je in de mijn rondlopen. Ook het ‘Musée Mémorial Le Linge’ is voor cultuurliefhebbers de moeite waard om te bezoeken. Naast historische bezienswaardigheden is het met name tijdens een vakantie met kinderen, ook leuk om een kijkje te nemen bij de plaatselijke kinderboerderijen van La Bresse. Zo kun je bijvoorbeeld naar de lama- en alpacaboerderij gaan waar je de beestjes kunt aaien en voeren. Ook kun je een uitstapje maken naar de ‘Ferme du Saichy’, een typische boerderij van de Vogezen waar je de melk- en kaasproductie bij kunt wonen.

Activiteiten in La Bresse

La Bresse bevindt zich in een natuurrijke omgeving en dat biedt uitkomst voor vele sportieve activiteiten. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of paragliden, vanuit dit dorp is het allemaal mogelijk. De omgeving telt ruim 300 km aan wandelpaden en met zo’n 80 km aan routes is er ook aan mountainbiketochten geen gebrek. Maar wat vooral leuk is tijdens een gezinsvakantie, is het avonturenpark Bol d’Air. Zowel jong als oud kan zich hier vermaken met onder andere de zipline die door het bos slalomt, op hangbruggen, op de enorme trampolines en op de touwenparcoursen die op grote hoogten lopen. Bovendien kunnen echte actiezoekers hier bungeejumpen of paragliden, maar is er ook een avonturenpad voor de allerkleinsten uitgezet. Het sportieve Franse plaatsje biedt genoeg mogelijkheden voor een actieve vakantie in de bergen.

Weer in La Bresse

Vandaag

Stralend zonnig weer

Stralend zonnig weer
14°C / 28°C

Vorstgrens

4060 meter

Regen

0 mm

Morgen

Stralend zonnig weer

Stralend zonnig weer
14°C / 28°C

Vorstgrens

4087 meter

Regen

0 mm
Vallée de Chajoux
Toeristeninformatie voor La Bresse
Name Office de Tourisme La Bresse
E-mail tourisme@labresse.fr
Telefoon 254129
Algemene Informatie
Aantal inwoners 4243
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 596 km
Hoogte Dorp 900
Aantal toeristenbedden 707
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 38
Bars & cafés 3
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart