Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - xvcljlylkvcwofjagcvc
© Unsplash / Elizabeth Jamieson
Frankrijk

Vakantie Abondance

  • Traditioneel en cultureel bergdorp met een bekende naam
  • Bekend van de Abondance koeien en gelijknamige kaas
  • Ten zuiden van het meer van Genève
  • Religieus verleden is terug te zien in het dorp

Abondance is een klein en traditioneel bergdorp, bekend vanwege de Abondance kaas en de rundveesoort die naar de regio is vernoemd. Het dorp ligt op 930 meter hoogte en ligt in het departement Haute-Savoie. Het is een luchtkuuroord waar de lokale tradities nog steeds diep verankerd liggen. Tijdens een zomervakantie in Abondance zijn naast de sportieve mogelijkheden ook culturele bezienswaardigheden in de regio een aanrader.

De gemeente Abondance ligt tussen Chapelle d’Abondance en Bonnevaux in, op zo’n 25 kilometer van het meer van Genève. In de omgeving vind je meerdere prachtige bergmeren. Het dorp zelf bestaat uit veel oude woningen en gebouwen met hout en steen gecombineerd. Er zijn enkele restaurants en kleine terrasjes om te genieten van een hapje en een drankje.

Accommodaties bij reispartners in Abondance

Cultuur ontdekken tijdens een zomervakantie in Abondance

Tijdens je zomervakantie in Abondance kun je een stukje van de cultuur van de regio ontdekken door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het ‘huis van de Abondance kaas’, of aan de Notre-Dame-d'Abondance-abdij. De laatste getuigt van een religieus verleden van het dorp. Het klooster werd gebouwd vanaf de 13e eeuw en is goed behouden. Je kunt er nu nog muurschilderingen zien uit de 15e eeuw. Het is mogelijk om, ook met de familie, rondleidingen te krijgen in het klooster en de kerk en zo te leren over het rijke verleden van het dorp. In de omgeving van het dorp zijn enkele familiewandelingen te doen, maar ook wat pittigere varianten. Een van de langere wandelingen gaat naar de top van de Cornettes de Bise (2432 meter). Zomers kun je ook met de lift omhoog vanuit buurdorpen Châtel en Chapelle d’Abondance. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan een van de meren, zoals het Lac des Plagnes (1190 meter) dat te bereiken is met de auto of het Lac de Tavaneuse (1805 meter) dat je bereikt na een middelzware wandeling van 2 uur en 15 minuten.

Abondance: kaas en koeien

De bekende Abondance kaas komt uit de vallei van de Abondance. De kaas mag enkel komen van de koeien uit de regio. Dat zijn naast de Abondance koeien ook de Tarine en Montbéliard koeien. De kaas heeft een fijne smaak en de kenner proeft hazelnoot en een licht bittertje terug in de lekkernij. Het hele jaar door wordt de kaas geproduceerd, maar hij zou het lekkerst smaken als hij in de zomer bereid is. De koeien staan dan buiten en de kruiden van de alpenweide zijn dan terug te proeven in de kaas. Als je op zomervakantie bent in Abondance mag een lekker kaasje dus niet ontbreken bij de borrel. Verser dan daar kun je het niet krijgen zou je zeggen.

Weer in Abondance

Vandaag

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw
1 / 5

Vorstgrens

1152 meter

Regen

8 mm

Morgen

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon
0 / 4

Vorstgrens

1047 meter

Regen

9 mm
Covagny
La Chapelle d’Abondance
Toeristeninformatie voor Abondance
Name Abondance Tourisme
E-mail info@abondance.org
Telefoon 730290
Algemene informatie
Aantal inwoners 1351
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 936 km
Hoogte dorp 930
Aantal toeristenbedden 60
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 1
Bars & cafés 15
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart