Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Duitsland

Wandelen in Schönau am Königssee

In Nationaal Park Berchtesgaden vind je ruim 260 kilometer aan wandelroutes
Een tip: ontdek de wandelroutes rondom de Königssee
Interessant voor zowel beginners als experts

Wandelvakantie in Schönau am Königssee

Schönau am Königssee ligt in de vakantieregio Berchtesgaden. Je hebt directe toegang tot het Nationaal Park Berchtesgaden, dat goed is voor ruim 260 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Het plaatsje in Duitsland grenst bijna met Oostenrijk en is een perfecte plek voor actieve bergliefhebbers. Tip: vakantieregio Bergtesgadenland heeft een eigen app, waar je informatie kunt vinden over de wandelroutes.

Wandeltips in Schönau am Königssee

De wereld rondom Schönau am Königssee bestaat uit mooie bergweiden en bergtoppen, vanwaar je regelmatig uitzicht hebt over de prachtige Königssee. Voor beginners is de Carl von Linde interessant. Deze ontspannen wandelroute van 5,1 kilometer kent weinig hellingen, maar biedt uitzicht op een indrukwekkend landschap. Voor gezinnen is het culturele wandelpad Piding aan te raden. Je wandelt ongeveer anderhalf uur en komt langs Kasteel Staufeneck en andere interessante stations. Ook leuk is de Halsalm-wandeling van ruim 6 kilometer. Wie op zoek is naar wat meer uitdaging, kan zich wagen aan de 10 kilometer lange Mountain Tour High Board Overboord Vork. Dit is een veeleisende route naar de Hohen Brett. Een andere tip voor wandelaars is de bergtocht Little Reibn door het Hagen-gebergte. Deze route is 19 kilometer lang.

Wandelen in Berchtesgadener Land(Foto: © Berchtesgadener Land Tourismus)

Zomerliften in Schönau am Königssee

In de zomer kun je in Schönau am Königssee gebruikmaken van de Jennerbahn. Deze 10-persoons gondel brengt je helemaal naar de top van de 1874 meter hoge Jenner. Ook kun je bij het middenstation uitstappen. Zowel vanaf het middenstation als het bergstation kun je meerdere mooie wandelingen maken. In maar liefst 9 berghutten kun je onderweg terecht voor een kop koffie of een lekkere lunch. Vanaf het bergstation bereik je in 15 minuten wandelen een uitzichtsplatform, met uitzicht op de omgeving.

Begeleide wandelingen in Schönau am Königssee

In de zomer worden vanuit het Toerismebureau Schönau am Köningssee en door het National Park Berchtesgaden, wandelingen onder begeleiding van ervaren gidsen aangeboden. Meld je aan bij het kantoor in het dorp en ontdek met de gids de mooie flora en fauna.

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 120
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar? 1
Aantal berghutten 11
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?