Fietsen in Stavelot (België)

Fietsvakantie in Stavelot

Stavelot is een populaire bestemming onder fietsliefhebbers. Elk jaar weer reizen fietsers uit alle landen naar het Belgische plaatsje voor de mooiste fietstochten. Het is een paradijs voor mountainbikers met een heel netwerk aan paden en singletracks in de Ardennen. Ook wielrenners zijn hier aan het juiste adres. Onder andere de wielerwedstrijden Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Frankrijk komen langs Stavelot. Maar je kunt je ook wagen aan één van de vele beklimmingen in de omgeving.

abdij Stavelot
Fiets naar of langs de Abdij (Foto: © Tourisme Stavelot)

Culturele fietsroutes bij Stavelot

Stavelot en omgeving zijn ook rijk aan culturele hoogtepunten. In de dorpen rondom Stavelot is genoeg te zien en de perfecte manier om het allemaal te ontdekken, is op de fiets. Rondom Stavelot lopen twee culturele fietsroutes: de gemakkelijke westelijke lus en de iets moeilijkere zuidelijke lus. Fiets over de pittoreske plattelandswegen en geniet van de prachtige panorama's en idyllische dorpjes.
- De westelijke lus is 30 km lang en gaat langs Coo, Francorchamps en Hockai. Het is een gemakkelijke fietstocht die ook geschikt is voor families.
- De zuidelijke lus is 35 km lang en iets pittiger. Je fiets door de vallei van de Amblève en langs onder andere Ligneuville en Bellevaux.

Fietsen

Aantal fietspaden - Aantal km fietspaden -
Aantal km mountainbikeroutes 23 Huttentocht? Nee
Tochten met gids? Nee Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Nee Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Nee Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer Stavelot

Vandaag Morgen Overmorgen
-2° -1°

Locatie

-->