Skip to navigation Skip to main content
Bike And Hike Paznaun Ischgl
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Zomervakantie in Paznaun - Ischgl: heerlijk actief!

Het prachtige Paznaun dal ligt in het uiterste zuidwesten van Tirol en wordt omringd door de machtige bergtoppen van bergketens Silvretta, Verwall en Samnaun. De prachtige natuur nodigt uit tot het maken van mooie wandel- en fietstochten, maar biedt daarnaast ook een breed scala aan andere activiteiten. Paznaun is een plek waar actievelingen hun hart kunnen ophalen, waar families naar terug blijven komen en waar fijnproevers en liefhebbers van rust en natuur een heerlijke tijd beleven. Reis je mee naar deze fijne Oostenrijkse bestemming?

Maak kennis met Paznaun!

Vanaf Utrecht is het een kleine 900 km rijden naar de ingang van Paznaun. Paznaun is een relatief smal dal dat begint bij Pians en zich ruim 30 km in zuidelijke richting uitstrekt tot aan de grens met Vorarlberg. Het eerste plaatsje dat je tegenkomt is See. Hierna volgt Kappl, het grootste dorp van het dal. Daarna het bekendste van de vier, Ischgl, en achter in het dal ligt Galtür. De natuur in Paznaun wordt gekenmerkt door idyllische bergmeren, ruige rotspartijen, groene alpenweiden vol bloemen en uitgestrekte bossen.

Zomervakantie In De Vier Dorpen In Paznaun
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Zomervakantie in de vier dorpen in Paznaun

De vier dorpen in Paznaun hebben elk hun eigen kenmerken en karakter en bieden stuk voor stuk voor iedere vakantieganger wat wils. Ontdek wat Galtür, Ischgl, Kappl en See de ideale vakantiebestemmingen voor een bergvakantie maakt!

Galtür: outdoor paradijs

Galtür ligt achterin het Paznaun-dal en is het meest veelzijdig van de vier dorpen. Als jij een echt actieve outdoorfan bent, biedt dit dorp alles wat je outdoorhart begeert. Wandelen, klimmen, boulderen of trailrunnen, het kan hier allemaal. De mogelijkheden zijn eindeloos! En wat je hier ook doet, staan, wandelen, fietsen of aan een rots hangen, je wordt altijd omgeven door een adembenemend panorama met waanzinnige drieduizenders.

Galtuer In Paznaun Boulder Paradijs
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
Ischgl In Paznaun Bike En Hike Paradijs
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Ischgl: bike & hike paradijs

Ischgl is het bekendste van de vier plaatsen in Paznaun. Het heeft in de zomer het nodige te bieden op culinair en avontuurlijk gebied. Wat gaat het worden: een bekroond restaurant of een berghut? Wandelen of suizen aan de Skyfly zipline? Ga je voor een gemoedelijke rit met de e-bike of probeer je de twee nieuwe trails in de nieuwe Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun? Of combineer je wandelen en biken om het hogerop te zoeken? Hier hoef je je op geen enkel moment van de dag te vervelen! 

Kappl: familieparadijs

Kappl, genaamd naar de vele kapelletjes, is net als See een ideale bestemming voor een familievakantie in Paznaun. Het is het grootste dorp in het dal. Highlight is het Sunny Mountain Erlebnispark. Het park, op een hoogte van 1800 meter, is bereikbaar met de gondel en beschikt onder andere over een speeltuin, klimtuin, kinderboerderij, Almmuseum en discgolfparcours - plezier voor de hele familie is hier gegarandeerd!

Kappl In Paznaun Paradijs Voor Gezinnen
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
See In Paznaun Paradijs Voor Waterliefhebbers
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

See: waterparadijs

See ligt op 1050 meter hoogte en is het eerste dorp dat je tegenkomt als je het Paznaun-dal inkomt. See kan worden omschreven als het warmste dorp van Paznaun. Geen wonder, dat zonaanbidders graag vertoeven aan het grote zwemmeer van See. Het Games, Sport- en waterpark in See is slechts een van de redenen waarom dit dorp zo geschikt is voor een familievakantie. Ook boven op de berg valt genoeg waterplezier te beleven.

Wandelen In Paznaun
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Wandelparadijs: meer dan 1000 km aan wandelpaden

Met meer dan 1000 km aan goed gemarkeerde wandelpaden is Paznaun een eldorado voor wandelaars. Van rustige tours zonder al te veel hoogteverschil tot uitdagende tochten of trailrunning routes in het hooggebergte: te voet valt er hier ontzettend veel te ontdekken! Veel routes zijn ook per berglift bereikbaar, waardoor je een groot deel van de klim of afdaling snel en eenvoudig kunt overbruggen. Met de gratis Silvretta Card Premium kun je per dag kosteloos één keer omhoog en één keer omlaag met de lift in een dorp naar keuze. Neem zelf een picknick mee in je rugzak voor onderweg of plan de wandeling zo dat je onderweg kunt pauzeren op het terras van een leuke berghut. Wandelen kan in Paznaun individueel, maar ook met gids. Drie wandeltips:

Berglisee In Paznaun 2019 49
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Insidertip: Berglisee E-Bike & Hike

Hét nieuwe fenomeen in de bergen is bike & hike, een combinatie van mountainbiken en bergwandelen. Bij deze route fiets je vanaf het dalstation van de Silvrettalift in Ischgl over een onverharde route door het bos en langs de Lareinbach naar de Larein Alpe (1850 meter). Vanaf hier ga je te voet verder door een geurig bosgebied naar de schilderachtige Berglisee op 2155 meter.

Larein Alpe in Paznaun
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Gezinswandeling naar Larein Alpe

Deze fraaie én makkelijke rondwandeling begint en eindigt op het dorpsplein in Galtür. Je wandelt eerst langs de oever van de Trisanna en langs de hoofdweg naar het dorpsdeel Stafali, dat in het bos ligt. Vanaf hier wandel je door het bos naar de Lareinalm. Onderweg en bij de alm zijn volop mogelijkheden voor een picknick of lunchpauze. De terugweg gaat via het bos en de houtzagerij bij Mathon. Deze route is helemaal begaanbaar met kinderwagens en kan desgewenst ook in omgekeerde volgorde worden gewandeld.

Niederelbehuette 472
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Niederelbehütte & Kappler Kopf

Deze middelzware wandeling start en eindigt bij het bergstation van de Diaslift in Kappl. De wandeling is op hoogte en daardoor heb je steeds prachtig uitzicht op de omliggende bergen. In totaal ben je ca. 5 uur onderweg, waarbij halverwege een stop bij de Niederelbehütte kan worden gemaakt. Het hoogste punt van de route, de Kappler Kopf, ligt op 2309 meter.

Paznaun Op De Emountainbike
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Verken Paznaun op twee wielen

Paznaun is niet alleen een eldorado voor wandelaars. Ook fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Het dal biedt 754 km aan mountainbike paden, verdeeld over 37 routes en trails in alle moeilijkheidsgraden. Van veeleisende bergtochten tot tours geschikt voor e-bikes. Fietsen hoeft hier echt niet moeilijk en zwaar te zijn, met elektrische ondersteuning kan ook de minder geoefende fietser uit de voeten! Je kunt je fiets zelf meenemen, maar ook huren bij een van de verhuurbedrijven in het dal. Met de Silvretta Card Premium mag je fiets gratis mee in de lift omhoog. Op die manier kun je snel en eenvoudig veel hoogteverschil overbruggen. Wie liever niet alleen op pad gaat, vindt in het weekprogramma mooie tochten samen met een gids. Tips voor mountainbikers:

Biketrailpark Silva Trails in Galtür

Silva Trails 2
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

In zomer 2024 opent het nieuwe bikepark Silva Trails met mooie nieuwe trails voor mountainbikers. Je kunt je verheugen op glooiende, technisch uitdagende trails van verschillende niveaus.

Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun

Silvretta Bike Arena Ischgl - Samnaun
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Vanaf zomer 2024 zijn de bikeregio’s Ischgl en Samnaun samengevoegd tot de Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun. Samen vormen ze een veelzijdig alpien speelveld voor ambitieuze mountainbikers, met o.a. twee nieuwe trails van gemiddeld niveau.

Bike & Hike in Paznaun

Bike And Hike Paznaun Ischgl
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Mountainbiken en tot aan het topkruis op de berg komen? Doe een Bike & Hike route. Eerst ga je een lekker uitdagend stuk mountainbiken, meestal naar een afgelegen hut waar je je fiets kunt stallen. Het laatste steile stuk naar de top doe je te voet. Maak in Paznaun kennis met deze dubbel sportieve manier om het hogerop te zoeken!

Familie bij bergmeer in Paznaun
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Familievakantie in Paznaun

Er bestaat geen groter speelparadijs voor kinderen, dan de bergen. Wandelen, fietsen, wilde dieren spotten, rollen in het hoge gras van een bergweide, plonsen in een bergmeer… Geen dag is hetzelfde en van verveling is geen seconde sprake. Paznaun is een plek waar gezinnen een heerlijke tijd beleven. Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten mogelijk en er is zelfs een oudervrije zone. In de Kids en Youth Club Paznaun ontsnappen kinderen even aan hun ouderlijk gezag en beleven ze onder begeleiding samen met leeftijdsgenootjes de spannendste avonturen. Of ga er juist samen op uit en ga schat zoeken op de berg! Vanaf de bergstations van de liften in Galtür, Kappl en See en vanaf het middelstation in Ischgl lopen leuke speurtocht-wandeltochten, die je langs spannende puzzels en opdrachten voeren. Als het je lukt om alle puzzels op te lossen, wacht bij de VVV in het dal als beloning een echte schat op je.

Fun en adrenaline voor het hele gezin

Zeker doen in Galtür

 • Klimmen en klauteren in Galtür
  Paznaun is een klimparadijs voor jong en oud. Ook families vinden hier een aantal leuke klimroutes. Absolute aanraders zijn klettersteig Little Ballun en het Kids Block in het Boulderpark. Spanning en adrenaline gegarandeerd!
 • Nieuw! Trailbikepark Silva Trails met Pumptrack
  Mountainbikefans kunnen zich in het trailpark Silva Trails uitleven op in totaal 15 km aangelegde MTB trails, verdeeld over twee trails, een jumpline en een pumptrack. Of je nu beginnende mountainbiker of prof bent, in het afwisselende landschap van het trail bikepark vind je altijd een uitdaging op je eigen niveau.

Zeker doen in Ischgl

 • Vider Truja
  Op 2320 meter hoogte ligt het prachtige avonturenpark Vider Truja, waar je tal van attracties vindt. Zo zijn er speelelementen in en rond het waterpark, er is een klimtoren, er zijn slacklines en nog veel meer. Een bezoek aan dit park staat boordevol actie en biedt jong een oud een heerlijke dag op de berg.
 • Bogenparcours & Skyfly
  Zin in een bijzondere ervaring? Bij de Pardatscher See is een handboog-parcours uitgezet, waar je op levensechte 3D dieren kunt schieten. Geen ervaring met boogschieten? Geen probleem, je kunt ter plekke ook een workshop volgen. Mag het wat spannender? Maak dan een vlucht met de Skyfly zipline over de Kitzloch Klamm! Hangend in je tuigje heb je prachtig uitzicht op de omgeving en op alles wat zich beneden in het dal afspeelt. Wel goed opletten, want je gaat met een snelheid omlaag die kan oplopen tot 85 km per uur!

Zeker doen in Kappl

 • Sunny Mountain Erlebnispark
  Vlak naast het bergstation van de Diasbahn ligt dit geweldige speelparadijs. Je vindt hier o.a. een speeltuin, klimtuin, meer, discgolf parcours en kinderboerderij. Wedden dat kids niet meer naar beneden willen?!
 • Nieuw! Schatzoeken
  Vanaf deze zomer kun je in Kappl schatzoeken, op de wandelroute die start bij het Sunny Mountain Erlebnispark. Help dwerg Flaxi bij het zoeken naar het toverwoord, waarmee de schatkist op de bodem van het meer geopend kan worden.

Zeker doen in See

 • Nieuw! Medrig Carts
  Vanaf deze zomer kun je met karts een 4 km lange afdaling maken, van het bergstation van de Zeinislift naar het bergstation van de Medrigjochlift. De route gaat door de bossen en is zo mooi en avontuurlijk, dat je hart er gegarandeerd hoger van gaat slaan. De Zeinislift is vanaf deze zomer elke dag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend.
 • Games, Sports & Waterpark 
  Op zomerse dagen is verkoeling meer dan welkom. Midden in See ligt een heerlijk zwemmeer met ligweide, beachvolleybalveld en restaurant. Deze fijne plek biedt vermaak en ontspanning voor jong en oud.
Boulderen In Galtuer
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
Klauteren in het Boulderpark in Galtür
Mountainbiken trails in Paznaun
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
Heerlijk racen over de MTB trails
Erlebnispark Vider Truja 1 100003048
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
Avonturenpark Vider Truja
Volop Speelgelegenheid In Sunny Mountain Erlebnispark
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
Lekker spelen in Sunny Mountain Erlebnispark
Medrigalm Carts in See im Paznaun
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
4 km bergaf in een snelle kart!
Verfrissing In De Badesee In See
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl
Games, Sport & Waterpark in See
Paznaun Culinaire Verwennerij
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Ontspannen in stijl

Tijdens een actieve vakantie kun je in Paznaun ook heel goed ontspannen. Wat denk je van een dagje in de spa of een heerlijk diner in een van de gezellige bergrestaurants?

Hoogtepunt: Culinair Paznaun

Volgens het motto 'haute cuisine in combinatie met de traditionele keuken' creëren ook deze zomer lokale topchefs speciale gerechten voor de deelnemende berghutten. Op 5 juli kun je een voorproefje van alle gerechten krijgen tijdens de Genussmarkt in Ischgl. Daarna kun je steeds op zaterdag in een van de hutten een andere chef z'n gerecht zien presenteren. Hutten die deelnemen aan Culinair Paznaun zijn: Faulbrunn Alm, Almstüberl, Friedrichshafener Hütte, Heidelberger Hütte, Ascherhütte, Jamtalhütte en Larein Alpe. Iedere berghut is te voet of met de fiets bereikbaar.

Silvretta Therme

De Silvretta Therme in Ischgl wil je beleven! Van buiten is deze spa al een lust voor het oog, maar ook binnen weet je niet wat je ziet. De stijlvolle saunafaciliteiten bieden tal van ontspanningsmogelijkheden en er is meer dan 1000 m2 wateroppervlak om in te zwemmen of dobberen. Je vindt er binnen- én buitenbaden, waarvan eentje zelfs met een bar op het dakterras van de spa, zodat je tegelijk de heerlijk frisse Tiroler berglucht kunt ademen. Een professionele fitnessruimte en o.a. massages maken de wellnesservaring hier helemaal af.

Ischgl Galtuer E Bike WM 2023
© Tourismusverband Paznaun - Ischgl

Evenementen in Paznaun: sportief en gezellig

Talloze evenementen zorgen voor extra sfeer en gezelligheid tijdens je vakantie in Galtür, Ischgl, Kappl en See. Zowel in de zomer als herfst zijn er outdoorevents gepland, waar je zeker een kijkje wilt gaan nemen. Er zijn zelfs sportevents waar iedereen zich voor kan aanmelden. Schrijf jij je in? Dan doe je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie-ervaring op!

Eventkalender Paznaun zomer-herfst 2024