Skip to navigation Skip to main content

Rosengartenschlucht in Imst

Afbeelding - gtc0gsm6xrzbc9jqxskr
© Spalder Media Group
Afbeelding - hqvnojfrhysljviwajiv
© Spalder Media Group
Afbeelding - rndkik8yrkyszce6e75y
© Spalder Media Group
Afbeelding - sdxxaqti6g3nrr0v5bjx
© Spalder Media Group

Over Rosengartenschlucht in Imst

  • Een van de mooiste kloven van Oostenrijk
  • Wandeling van 1 tot 1,5 uur
  • Indrukwekkend voor jong en oud
De Rosengartenschlucht is zonder twijfel een van de hoogtepunten en een absolute ‘must see’ wanneer je in Imst of omgeving op vakantie bent. De Rosengartenschlucht wordt zelfs gezien als een van de mooiste kloven van Oostenrijk. Het indrukwekkende natuurspektakel start in het centrum van Imst bij de Johannes kerk en gaat dan in 1,5 km omhoog naar de Blauwe Grot in Hoch-Imst. De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur, waarin je zo’n 250 meter omhoog klimt. Onderweg door de Rosengartenschlucht kom je langs in de rotsen gebouwde huizen, wandel je over promenades met prachtig uitzicht op het water dat naar beneden stort en de imposante rotsen en loop je over stenen trappen en door rotstunnels.

Voer voor geologen

De Rosengartenschlucht is niet alleen prachtig voor toeristen, maar voor geologen is de kloof van onschatbare waarde. Zij vinden in dit ravijn sporen van miljoenen jaren van de geschiedenis van de aarde. Maar ook wie minder met geologie heeft, zal versteld staan van de schoonheid van de Rosengartenschlucht en zijn rijkdom aan bloemen, dieren en stenen. Je kijkt hier zonder twijfel je ogen uit!

Trek stevige schoenen aan

Je kunt de kloof afdalen vanaf de Blauwe Grot, maar de meeste bezoekers kiezen voor de klim. Aangezien het op sommige plekken wat steiler is en je hier en daar ook over gladde natte rotsen loopt, is de kloof beklimmen gemakkelijker dan afdalen. Wel zijn er overal kabels om leuningen om je aan vast te houden. Trek dus stevige schoenen aan met grip wanneer je de wandeling door de Rosengartenschlucht maakt, op slippers ga je het niet redden. Wil je de kloof in alle rust bekijken, ga dan vroeg in de ochtend of laat in de middag, want in het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk zijn.

Met een gids door de Rosengartenschlucht

Wil je niet alleen de natuur in de Rosengartenschlucht bekijken, maar deze wandeling ook leerzaam en interessant laten zijn, ga dan op stap met een gids. Tijdens een geologisch-botanische rondwandeling vertelt een gids alles over de wonderlijke natuurverschijnselen in de kloof. De rondleidingen vinden elke maandag plaats van mei tot oktober van 14.00 tot 17.30 uur. Ze zijn gratis voor gasten van de vakantieregio Imst of kosten € 1,00 per persoon wanneer je niet in de regio verblijft. Je kunt je inschrijven voor deze begeleide wandeling bij het VVV kantoor in Imst.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
De kloof is dagelijks toegangeklijk van mei tot en met oktober

Schrijf een beoordeling