Skip to navigation Skip to main content

Breitachklamm

Breitachklamm
© dMz, Pixabay
Breitachklamm
© Breitachklammverein eG
Breitachklamm
© Breitachklammverein eG
Breitachklamm
© Breitachklammverein eG
  • Het hele jaar geopend
  • Verschillende wandelingen mogelijk
  • Eén van de diepste kloven in Midden-Europa

De Breitachklamm is ontstaan door het wegsmelten van de Breitach-gletsjer in de late ijstijd. De rivier de Breitach heeft zich in de loop der eeuwen een weg weten te banen door het gesteente, met als gevolg een kloof van ruim 150 meter diep en 2,5 kilometer lang. De Breitachklamm behoort daarmee tot één van de diepste kloven in Midden-Europa.

Breitacklamm bij Oberstdorf en Kleinwalsertal

De Breitachklamm ligt in de Duitse deelstaat Beieren, niet ver van de plaatsen Oberstdorf en Kleinwalsertal. De kloof werd ontdekt aan het begin van de 20e eeuw en is vanaf dat moment begaanbaar gemaakt voor bezoekers. Buiten de spitsuren is het zelfs mogelijk om de Breitachklamm met een kinderwagen of rolstoel te betreden. Echter wel op eigen risico.

Zomer en winter in de Breitachklamm

Het hele jaar door is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de kloof. Ieder jaargetijde biedt een ander schouwspel van moeder natuur. Van reuze ijspegels in de winter, tot zonnestralen die fel op het water schitteren in de zomer. Sla ook met regen een bezoek niet af, want juist dan denderen er indrukwekkende hoeveelheden water doorheen. Vanaf parkeerplaats Tiefenbach P1 of Walserschanz P2 is het mogelijk om een wandeling door de Breitachklamm te maken. Er zijn verschillende opties. Bijvoorbeeld alleen door de kloof en daarna met de bus terug naar de auto (2,2 kilometer, 123 meter hoogteverschil) of de rondwandeling (4,25 kilometer, 165 meter hoogteverschil. Beide wandelroutes zijn makkelijk van niveau.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 18.00
Dinsdag 9.00 - 18.00
Woensdag 9.00 - 18.00
Donderdag 9.00 - 18.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag 9.00 - 18.00
Zondag 9.00 - 18.00

Bovengenoemde tijden gelden voor het zomerseizoen. De laatste toegang is 17.00 uur. In het winterseizoen is de kloof open van 09.00 - 17.00 uur.

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*