Skip to navigation Skip to main content

Titlis Cliff Walk

Titlis Cliff Walk
© Engelberg-Titlis Tourismus AG
Titlis Cliff Walk
© Engelberg-Titlis Tourismus AG
Titlis Cliff Walkv
© Engelberg-Titlis Tourismus AG
Titlis Cliff Walk
© Engelberg-Titlis Tourismus AG
Titlis Cliff Walk
© Engelberg-Titlis Tourismus AG
  • Ruim 100 meter lang
  • Uitzichten tot wel 40 km ver
  • Hoogste hangbrug in Europa op 3041 meter hoogte

De Titlis Cliff Walk in Engelberg staat bekend als de hoogste hangbrug van Europa en is absoluut geen pretje voor mensen met hoogtevrees. Heb jij geen last van de duizelingwekkende dieptes, dan zul je hier genieten van een waanzinnig uitzicht waarbij je op heldere dagen tot wel 40 km ver kunt kijken. De Titlis Cliff Walk hangbrug in Engelberg is gratis toegankelijk wanneer je met de lift omhoog bent gegaan naar de gelijknamige berg: Titlis. De draaiende gondel die je naar ruim 3000 meter hoogte brengt, is eveneens een hele belevenis.

Titlis Cliff Walk: indrukwekkende cijfers

De Titlis Cliff Walk ligt op een hoogte van 3041 meter en je kijkt vanaf het uitzichtpunt aan het einde van de brug zeker 500 meter de diepte in. In totaal is de hoogste hangbrug van Europa 106 meter lang, 1 meter breed en het indrukwekkende bouwwerk werd binnen 5 maanden gebouwd. Kosten voor het architectonische hoogstandje bedroegen 1,2 miljoen euro.

100 stappen naar de overkant van het Titlis gebergte

Net als alle hangbruggen beweegt ook de Titlis Cliff Walk in Engelberg een beetje wanneer je er overheen loopt. Dit maakt het voor mensen met hoogtevrees vaak extra spannend. De brug is zowel in de zomer als in de winter geopend en een belangrijke toeristische trekpleister in centraal Zwitserland. Niet gek, want het uitzicht vanaf deze hangbrug is werkelijk adembenemend.

Andere bezienswaardigheden op de top van de Titlis

Toeristen die de Titlis Cliff Walk bezoeken, komen meestal niet alleen voor de hangbrug. Ook de draaiende gondel die je naar dit hoge punt in Zwitserland brengt, de Titlis Rotair Stand, is een belevenis op zich. Bij het bergstation van de gondel bevindt zich tevens een grot die in de gletsjer is gemaakt. Je kunt hier 150 meter het ijs ‘inlopen’ en er heerst een continue temperatuur van -1.5 °C. De stoeltjeslift Ice Flyer brengt bezoekers in de zomer naar het Glacier Park waar je onder andere kunt snowtuben in de sneeuw.

Logotitlis

Titlis Cliff Walk

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: CHF 96
  • Prijs kinderen (15): CHF 48

Dit is prijs van een retour met de gondel. Toegang tot de hangbrug is gratis.

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 17.00
Woensdag 08.30 - 17.00
Donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 17.00
Zaterdag 08.30 - 17.00
Zondag 08.30 - 17.00

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*