Skip to navigation Skip to main content

Oberstdorf: ontspanning voor jong en oud

9697 - Oberstdorf: ontspanning voor jong en oud

Een aantal dingen zijn erg belangrijk tijdens de vakantie. Maar, misschien wel het allerbelangrijkste is, dat je tijdens je vakantie kunt genieten, ontspannen en plezier maken. De vakantieregio Oberstdorf is het hier helemaal mee eens! Oberstdorf, in het zuiden van Duitsland, zorgt er dan ook voor dat je van alle gemakken voorzien bent. Voor de kinderen zijn er verschillende leuke activiteiten en zelfs een speciaal kinderprogramma! Voor de ouders zijn er vele wandel-, fiets-, en wellnessmogelijkheden.

Fijne bestemming voor families

Oberstdorf heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een echte familiebestemming. Je kunt de regio als het ware zien als een ‘natuurlijke speeltuin’. De bergen, bossen en weilanden bieden een prachtige omgeving met eindeloze mogelijkheden voor de kinderen. Je vindt hier kinderwagenvriendelijke wandelpaden, speelplaatsen en speciale programma’s voor kinderen en jongeren van 12 tot 20 jaar. Tip: op de Söllereck vind je de Söllereck rodelbaan. Zeker even proberen als je in Oberstdorf bent!

Actie en plezier samen met Nordi!

De mascotte van de regio Oberstdorf is natuurlijk het lieve eekhoorntje Nordi. De kinderen kunnen samen met Nordi en nieuwe vriendjes op avontuur gaan in de omgeving. In het Oberstdorf Haus vind je de Nordi Club. Dit is het startpunt van een vakantie vol plezier! Samen met andere kinderen, en onder professionele begeleiding, kunnen kinderen zich hier vermaken. Knutselen, pottenbakken, pizza maken, rodelen en verchillende excursies beleef je hier allemaal. Het actieve en speelse programma is leuk voor de kleintjes en voor jongeren.

oberstdorf familie
Genieten en ontspannen met het hele gezin!

Terwijl de kinderen met Nordi op avontuur zijn…

Kunnen papa en mama heerlijk ontspannen in de spa & wellness! Nou bedoel ik daarmee natuurlijk ook de prachtige natuur rondom Oberstdorf. Kom helemaal tot rust (en tot jezelf) tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wel ontspannen een dagje naar de wellness te gaan! Bezoek dan één van de vele hotels met spa & wellness mogelijkheden, of ga een dagje naar de Oberstdorf Therme. Deze prachtige therme bestaat uit meerdere knusse kleine chalets, die in totaal een ruimte van 2000 m2 beslaan. Sauna’s, zwembaden, bubbelbaden en schoonheidsbehandelingen vind je hier allemaal!

Ontvang meer informatie over Oberstdorf >

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.