Skip to navigation Skip to main content

5 design berghutten in Italië

9602 - 5 design berghutten in Italië

Dat Italiaans design en bergen een hele goede combinatie kan zijn, bewijzen de onderstaande 5 berghutten - of rifugio zoals ze in het land van de laars ook wel genoemd worden. Wanneer er nieuwe berghutten ontworpen worden, wordt er niet alleen rekening gehouden met de bergomgeving, maar ook met het milieu en hedendaags design in een Alpenjasje. Er wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van natuurlijk materialen zoals steen en hout, maar met een strakke moderne look. In dit artikel 5 berghutten die alleen al een bezoekje waard zijn door hun geweldige look.

#1. Rifugio Carlo Mollino - Gressoney Saint Jean

In de jaren '50 werd er onder toeziend oog van architect Carlo Mollino niet alleen een architectonisch hoogstandje gebouwd op 2050 meter hoogte, maar ook één van de eerste ecovriendelijke berghutten. In 2014 werd het geheel gerenoveerd en momenteel zijn er 2 slaapzalen en 2 kleinere slaapkamers voor gasten. De inrichting is strak en er is gebruik gemaakt van veel hout en natuurlijke materialen. Je bereikt de hut wandelend.

#2. Rifugio Piz Boè Alpine Lounge - Corvara

Deze hypermoderne design berghut ligt op 2190 meter hoogte en is eenvoudig per lift te bereiken. Vanuit het dorpje Corvara in Alta Badia kun je in de gondellift Boè stappen en je vindt de Piz Boè Alpine Lounge direct bij het bergstation. Vanaf het terras heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de Dolomieten en qua eten kun je kiezen uit heerlijke specialiteiten in het buffetrestaurant, of iets exclusiever in het gourmetrestaurant.

Rifugio Piz Boè Alpine Lounge - Corvara
Rifugio Piz Boè Alpine Lounge (Foto: © http://www.altabadia.org/)

#3. Rifugio Gonella - Courmayeur

Rifugio Gonella ligt op 3071 meter hoogte en deze berghut bereik je niet zomaar: de klim is lang en alleen geschikt voor ervaren alpinisten of onder begeleiding van een berggids. Het ligt op de route naar de top van de Mont Blanc en wordt vaak gebruikt als laatste overnachtingsplaats. Het is vanaf hier nog 8 uur klimmen naar de top op 4810 meter. In 2011 is de berghut herbouwd en nu biedt deze hypermoderne berghut plaats aan 50 bergbeklimmers.

#4. Rifugio Burz - Arabba

De stijlvolle Rifugio Burz is gemakkelijk te bereiken met de gondellift vanuit Arabba. De oorspronkelijk berghut stamt uit 1962, maar in 2013 werd het pand volledig herbouwd. Van buiten heeft het de uitstraling van een authentieke berghut, maar binnen tref je strak design. Uiteraard kun je hier heerlijk eten (beetje exclusief zelfs), maar ook op 1936 meter hoogte in de verwarmde whirlpool zitten behoort tot de mogelijkheden.

#5. Rifugio Oberholz - Obereggen

Rifugio Oberholz ligt op 2096 meter hoogte en is gemakkelijk te bereiken met de stoeltjeslift vanuit Obereggen (lopen kan natuurlijk ook). Bij het ontwerp van de berghut is rekening gehouden met de 3 verschillende bergketens in de directe omgeving. De enorme panoramavensters bieden je een geweldige uitzicht op de toppen van de Dolomieten. Niet alleen het gebouw en de inrichting is prachtig, ook het eten is heerlijk.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.