Klimparken: de leukste van Nederland

Klimparken: de leukste van Nederland

3 februari 2017

door Yvonne in Familie/kinderen

Klimparken, in Nederland vind je er veel! Ze zijn perfect voor het trainen van je klim- en klauterskills. Maar, natuurlijk zijn klimparken ook gewoon heel erg leuk. Met je partner, familie of collega's kun je hier gezellige momenten beleven. De grootste voorwaarde is dat je niet bang bent voor hoogte, al hebben sommige klimparken ook een parcours vlak boven de grond. Bekijk hieronder een overzicht van de Nederlandse (buiten) klimparken.

Klimparken, een overzicht

Klimparken, wat kun je daar doen?

Natuurlijk is niet één klimpark hetzelfde. Over het algemeen biedt een klimpark een klim- en klauterparcours op hoogte. Het idee is dat je van boom naar boom of van plateau naar plateau gaat via hindernissen en obstakels. Sommige parken bieden routes op verschillende niveaus. Elk niveau is op een andere hoogte (variërend van 1 tot 12 meter) en de obstakels hebben een andere moeilijkheidsgraad. Er zijn meer soorten obstakels dan we kunnen opnoemen, maar de bekendste zijn de touwbrug, tokkelbaan, lianen en kruipen door tonnen of banden. En maak je geen zorgen, je wordt altijd gezekerd!

Wat biedt jouw klimpark?

Heb je een klimpark bij jou in de buurt gevonden? Lees dan goed de website of bel even voor informatie naar het klimpark. Sommige klimparken bieden alleen mogelijkheden voor grote groepen en andere kun je ook als particulier naartoe. Het ene klimpark biedt toegangskaartjes voor één uur (voor een gereduceerd bedrag kun je dan langer) en het andere voor een hele dag. Prijzen variëren tussen de €10,- en €20,-. Sommige klimparken hebben interessante pakketten voor families of groepen. Let wel op wat de minimale lengte (en leeftijd) moet zijn, mochten er kinderen meegaan.

Tip: Draag comfortabele sportkleding waarmee je alle kanten op kunt bewegen. Ook belangrijk zijn je schoenen, zorg ervoor dat het stevige dichte schoenen zijn.

Bekijk hieronder een aantal klimparken

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips