Skip to navigation Skip to main content

Klimparken: de leukste van Nederland

8198 - Klimparken: de leukste van Nederland

Klimparken, in Nederland vind je er veel! Ze zijn perfect voor het trainen van je klim- en klauterskills. Maar, natuurlijk zijn klimparken ook gewoon heel erg leuk. Met je partner, familie of collega's kun je hier gezellige momenten beleven. De grootste voorwaarde is dat je niet bang bent voor hoogte, al hebben sommige klimparken ook een parcours vlak boven de grond. Bekijk hieronder een overzicht van de Nederlandse (buiten) klimparken.

Klimparken, een overzicht

Klimparken, wat kun je daar doen?

Natuurlijk is niet één klimpark hetzelfde. Over het algemeen biedt een klimpark een klim- en klauterparcours op hoogte. Het idee is dat je van boom naar boom of van plateau naar plateau gaat via hindernissen en obstakels. Sommige parken bieden routes op verschillende niveaus. Elk niveau is op een andere hoogte (variërend van 1 tot 12 meter) en de obstakels hebben een andere moeilijkheidsgraad. Er zijn meer soorten obstakels dan we kunnen opnoemen, maar de bekendste zijn de touwbrug, tokkelbaan, lianen en kruipen door tonnen of banden. En maak je geen zorgen, je wordt altijd gezekerd!

Wat biedt jouw klimpark?

Heb je een klimpark bij jou in de buurt gevonden? Lees dan goed de website of bel even voor informatie naar het klimpark. Sommige klimparken bieden alleen mogelijkheden voor grote groepen en andere kun je ook als particulier naartoe. Het ene klimpark biedt toegangskaartjes voor één uur (voor een gereduceerd bedrag kun je dan langer) en het andere voor een hele dag. Prijzen variëren tussen de €10,- en €20,-. Sommige klimparken hebben interessante pakketten voor families of groepen. Let wel op wat de minimale lengte (en leeftijd) moet zijn, mochten er kinderen meegaan.

Tip: Draag comfortabele sportkleding waarmee je alle kanten op kunt bewegen. Ook belangrijk zijn je schoenen, zorg ervoor dat het stevige dichte schoenen zijn.

Bekijk hieronder een aantal klimparken





Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.