Skip to navigation Skip to main content

Top 5 skigebieden in Oostenrijk voor de hele familie

7721 - Top 5 skigebieden in Oostenrijk voor de hele familie

De eerste sneeuw is gevallen en de skigebieden gaan zo langzamerhand één voor één open. Bedolven onder een zacht wit poederlaagje zijn de Alpen net zo’n veelzijdige en prachtige vakantiebestemming als wanneer ze groen zijn. Eén van de voordelen van sneeuw is natuurlijk: wintersport! Velen leren van jongs af aan skiën en hebben hier nog jaren plezier van. Wellicht ga jij ook elk jaar met de kinderen op wintersport? Dan is een skigebied met speciale faciliteiten voor kinderen belangrijk. Deze faciliteiten variëren van familievriendelijke accommodaties tot Nederlandse skileraren en activiteiten voor kinderen. Bekijk hieronder onze favoriete skigebieden in Oostenrijk voor de hele familie.

#1. Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Als er een skigebied is dat zich richt op families met jonge kinderen, dan is dat wel Serfaus-Fiss-Ladis. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het skigebied drie dorpen: Serfaus, Fiss en Ladis. Het grootste (en populairste) dorp van de drie is Serfaus. Hier worden kinderen welkom geheten door lokale mascotte Murmli. Ook in de dorpen Fiss en Ladis loopt een mascotte rond: Berta! Hoe gezellig is dat? De mascottes delen snoep uit, hebben speciale speelweides (Murmlipark, Berta’s Kinderland en Kinderschneealm) en organiseren leuke activiteiten. Om de Nederlandse kinderen het leren skiën zo makkelijk mogelijk te maken, hebben veel skischolen Nederlandse skileraren. Ook de horeca houdt rekening met families. Pisterestaurants Starrest, Kinderplanet en Murmlirest richten zich op kinderen. In de dorpen kun je een accommodatie boeken bij één van de kinderhotels.
Bekijk hier de familie faciliteiten van Serfaus-Fiss-Ladis >

© Serfaus-Fiss-Ladis door Andreas Kirschner
Mascottes Berta en Murmli © Serfaus-Fiss-Ladis door Andreas Kirschner

#2. Oberstdorf – Kleinwalsertal

Het grootste voordeel van het skigebied Oberstdorf-Kleinwalsertal is dat het relatief dichtbij ligt: zo’n 800 km van Utrecht. Het gebied begint in Duitsland, met het dorp Oberstdorf. Wanneer je Oberstdorf voorbij rijdt naar Oostenrijk, kom je in het Kleinwalsertal. In dit dal liggen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad. In totaal biedt het skigebied 125 pistekilometers, verdeeld over zes deelskigebieden. In Oberstdorf vind je Kinderclub Nordi, in Mittelberg Burmi’s Kinderclub. Zeker Mittelberg is bijzonder kindvriendelijk. In het dorp liggen meerdere makkelijke pistes waar kinderen zorgeloos kunnen oefenen. In het hele gebied vind je speciale familiehotels en Nederlandse skileraren.
Meer informatie over Kleinwalsertal >

#3. Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

Eén van de grootste en populairste skigebieden van Oostenrijk is SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Met name Westendorf is zeer populair bij Nederlanders. Andere dorpen zijn Brixen im Thale, Söll, Itter, Scheffau, Ellmau en Going. In totaal vind je hier bijna 300 pistekilometers en moderne voorzieningen. De populariteit bij Nederlanders heeft ervoor gezorgd dat er in het skigebied veel Nederlandse skileraren te vinden zijn. In de dorpen Söll, Hopfgarten en Westendorf vind je een oefenweide voor de kinderen. Ook leuk zijn de rodelbanen in Ellmau en Söll. Behoefte aan kinderopvang? Dit kan bij de Kids Clubs in Söll, Hopfgarten, Scheffau en Ellmau.
Bekijk hier alle familiefaciliteiten in Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental >

Kids Club KIKO in Söll © SkiWelt Wilder Kaiser door WEST. Fotostudio
Kids Club KIKO in Söll © SkiWelt Wilder Kaiser door WEST. Fotostudio

#4. Stubaital

Een echt Tiroler dal met schilderachtige en ‘gemütliche’ dorpen Fulpmes, Mieders, Neustift en Telfes. Het dal is 35 km lang en biedt vier deelskigebieden met in totaal 170 pistekilometers. Bijzonder aan dit skigebied is de sneeuwzekere Stubaier Gletsjer, waar het grootste deel van de skipistes ligt. Voor families heeft het Stubaital het “BIG Family Stubai” concept. Onder dit concept vallen speciale familie accommodaties, aanbiedingen en activiteitenprogramma’s. Het deelskigebied ‘Schlick 2000’ is een BIG Family skigebied, dankzij Big Ron’s Kinderland met een oefenweide, kinderopvang en een kinderactiviteiten. Voor de kinderen die dol zijn op rodelen is het Stubaital de ultieme bestemming, met maar liefst 11 rodelbanen met een totale lengte van 43 km.
Meer over familiebestemming Stubaital >

BIG Family Stubai © Stubaier Gletscher door Andre Schönherr
BIG Family Stubai © Stubaier Gletscher door Andre Schönherr

#5. Tiroler Zugspitz Arena

Ook dit skigebied is makkelijk te bereiken en zeer geschikt voor prijsbewuste families. In het skigebied heb je keuze uit 135 pistekilometers, verdeeld over zeven deelskigebieden en zes gezellige dorpen. Ondanks dat de skigebieden niet met elkaar verbonden zijn, zijn ze wel allemaal makkelijk te bereiken. Bij de skigebieden van de dorpen Berwang en Ehrwald liggen de meeste pistekilometers. In de dorpen Biberwier en Ehrwald vind je een oefenweides voor de kinderen. Ook Tiroler Zugspitz Arena heeft speciale familiehotels, kinderclubs en familieactiviteiten. Wat dacht je van een fakkel- of lamawandeling, pistenbully rijden, arresleetochten of rodelen? Bekijk hier alle familiethema’s van Tiroler Zugspitz Arena >

Plezier met de hele familie © Tiroler Zugspitz Arena
Plezier met de hele familie © Tiroler Zugspitz Arena

Naar welk skigebied ga jij met de hele familie?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.